HomePost ItΣενετάκης: Αύξηση στα 2,3 εκατ. ευρώ του συνολικού ποσού δημόσιας χρηματοδότησης για Εστίαση και Τουρισμό

Σενετάκης: Αύξηση στα 2,3 εκατ. ευρώ του συνολικού ποσού δημόσιας χρηματοδότησης για Εστίαση και Τουρισμό

Δεκτό το αίτημα βουλευτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκτό έγινε το αίτημα των βουλευτών  της ΝΔ, κ.κ. Μάξιμου Σενετάκη,  Φίλιππου Φόρτωμα, Βασιλείου – Νικολάου Υψηλάντη για ένταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν 2,3 εκατ. €.

Έτσι με απόφαση του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης αύξησε το συνολικό ποσό δημόσιας χρηματοδότησης για την Εστίαση και τον Τουρισμό στο ποσό των 2,3 εκ.€.

Αυτό συνέβη, μετά την ερώτηση που είχαν καταθέσει στις 23 Φεβρουαρίου οι βουλευτές της ΝΔ με την οποία ζητούσαν να συμπεριληφθεί η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 18ης Νοεμβρίου 2021 στις ενισχύσεις λόγω COVID 19. Η απόφαση αυτή ανέβαζε στα 2,3 εκ € το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ανά επιχείρηση, αλλά δεν συμπεριλαμβανόταν στην αντίστοιχη πρόσκληση του Υπουργείου.

Με την απόφαση αποκαθίσταται η αδικία, αφού δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν απορριφθεί μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος, 18/11/2021 του αυξημένου πλαφόν του «προσωρινού πλαισίου».

«Ο τομέας του Τουρισμού αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας μας. Η απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, δικαιώνει τον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πληγεί τα τελευταία δύο χρόνια από τις συνέπειες της πανδημίας, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκαταστήσουν τη θέση τους στις τοπικές οικονομίες» δήλωσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση