HomeΚΡΗΤΗΣωματεία του Ηρακλείου συμπαραστέκονται στον αγώνα της ΔΕΥΑΗ

Σωματεία του Ηρακλείου συμπαραστέκονται στον αγώνα της ΔΕΥΑΗ

Τα αιτήματα των Συνδικάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα σωματεία Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ και στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το Σωματείο τους ενάντια στην υποβάθμιση και υποστελέχωση των υπηρεσιών τους.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των Συνδικάτων:

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υπηρεσία, και όχι μόνο εκεί, μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν τις ΔΕΥΑ σαν έναν μηχανισμό που από τη μία είναι αποτελεσματικός στην είσπραξη μεταφέροντας το κόστος διαχείρισης του νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, τους φτωχούς και μικρούς αγρότες. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας είναι προ των πυλών νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.

Από την άλλη είναι αναποτελεσματικός στη λειτουργία, με ελάχιστο και γηρασμένο προσωπικό, χωρίς προσλήψεις για χρόνια, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις με ένα απαρχαιωμένο δίκτυο νερού και με παραχωρήσεις μιας σειράς λειτουργιών στους ιδιώτες.

Απαιτούμε άμεσα :

  • Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να καλύπτονται με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό με την κατασκευή, επέκταση, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών – εργολαβικών εταιρειών.
  • Ούτε σκέψη για αύξηση του κόστους του νερού από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Να πληρώσει το κράτος
  • Εξασφάλιση επάρκειας για τη λαϊκή κατανάλωση, ιδιαίτερα με ελεγμένο, ποιοτικό πόσιμο νερό
  • Καμία διακοπή νερού λόγω οφειλής σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, φτωχούς αγρότες. Σ΄ αυτούς άμεση μείωση των τιμολογίων κατά 50%. Καμία μεταφορά χρεών από τη ΔΕΥΑΗ ή της υπηρεσίας του Δήμου στις εφορίες, καμία δέσμευση ΑΦΜ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση