HomeHL-SportsΦινάλε Super League: Τα νέα δεδομένα στις ισοβαθμίες μετά την επιστροφή των βαθμών στον Αρη

Φινάλε Super League: Τα νέα δεδομένα στις ισοβαθμίες μετά την επιστροφή των βαθμών στον Αρη

Ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής υπάρχουν πολλά «σενάρια» που θα κρίνουν την 6η ομάδα που θα μπει στα play offs. Ενα στέλνει το Βόλο, υπάρχει άλλο που δίνει το «εισιτήριο» στον ΟΦΗ ακόμη και αν δεν κερδίσει, ενώ ο Αστέρας «έχει» τις περισσότερες ισοβαθμίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα δεδομένα υπάρχουν πλέον στην εξάδα της Super League , μετά την απόφαση για επιστροφή στον Αρη των 6 βαθμών που του είχαν αφαιρεθεί.

Αυτόματα οι «κίτρινοι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στα play offs και χωρίς κάτοχο απομένει μόνο 1 «εισιτήριο», πάντα με γνώμονα τα υπάρχοντα δεδομένα αφού εκκρεμεί η έφεση του ΠΑΣ Γιάννινα στην ποινή «-5» βαθμών που του επιβλήθηκε πρόσφατα, όπου εάν την κερδίσει θα μπει αυτόματα στην εξάδα.

Επίσημα το σχετικό «εισιτήριο» διεκδικούν 4 ομάδες, αλλά ουσιαστικά είναι 3 και πιο συγκεκριμένα Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ, ΟΦΗ, καθώς για το Βόλο υπάρχει μόνο ένα σενάριο και με πολλά προαπαιτούμενα.

Πιο συγκεκριμένα στη Μαγνησία θα τερματίσουν 6οι μόνο αν κάνουν το απόλυτο καθώς «χρωστούν» 2 παιχνίδια (σήμερα 3/3 θα παίξουν στο Περιστέρι), την ίδια στιγμή στο φινάλε ηττηθούν και οι 3 άλλες ομάδες και παράλληλα «καλύψουν» τη διαφορά των 5 τερμάτων που υπολείπονται των Αρκάδων στο goal average, καθώς δεν «κερδίζουν» κάποια τριπλή ή την τετραπλή ισοβαθμία στους 35.

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας είναι η μόνη ομάδα που official ορίζει την τύχη της, αφού αν επικρατήσει της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν θα περιμένει τα άλλα αποτελέσματα.

Επειδή έχει τις ισοβαθμίες με ΠΑΣ, ΟΦΗ (τόσο τις διπλές όσο και την τριπλή) θα μπει στην εξάδα ακόμη και αν δεν πάρει τη νίκη (ισοπαλία/ήττα) αρκεί να μην κερδίσουν Κρητικοί και «Αγιαξ της Ηπείρου», με μόνες εξαιρέσεις στα 2 ενδεχόμενα να βρεθεί στους 35 με το Βόλο, τόσο μόνο του (ήττες Αστέρα, ΟΦΗ, το απόλυτο ο Βόλος) και ο δεύτερος αποκτήσει παράλληλα καλύτερη διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα όπου τώρα ο Αστέρας είναι πολύ μπροστά (-1 έναντι -6, είναι και το μόνο σενάριο που στέλνει το club της Μαγνησίας στα play offs) ή μαζι με Βόλο, ΟΦΗ.

Αρα αν σε λίγη ώρα ο Ατρόμητος που θα υποδεχθεί το Βόλο δεν ηττηθεί, τότε θα εξαλειφθούν για εκείνον τα τελευταία 2 «σενάρια».

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του θα «έχει» εκτός απρόοπτου την ισοβαθμία με τον ΟΦΗ αφού για να τη «χάσει» θα πρέπει οι Κρητικοί να πετύχουν μίνιμουμ 6 γκολ στον Απόλλωνα Σμύρνης, σε περίπτωση βέβαια που εκείνος κερδίσει και βρεθούν μαζί 6οι στους 37.

Αρα για να μπει στα play offs ανεξαρτήτως τι θα συμβεί με την έφεσή του, θέλει δική του νίκη στο Βόλο και μη νίκη των Αρκάδων στο ΟΑΚΑ, αφού είναι «από κάτω» στις ισοβαθμίες στους 35, δηλαδή με τον Αστέρα «μέσα».

Η μόνη περίπτωση να μην του… κάνει ούτε αυτό (δική του νίκη/μη νίκη Αστέρα) είναι όπως προείπαμε στον αγώνα του «Γεντί Κουλέ» οι γηπεδούχοι να επικρατήσουν με κάποιο αστρονομικό σκορ.

Ο ΟΦΗ επειδή υστερεί στις μονές ισοβαθμίες με τον Αστέρα και τον ΠΑΣ (εκτός και αν επικρατήσει του Απόλλωνα με εξωφρενικό αποτέλεσμα όπου θα έχει βρει δίχτυα μίνιμουμ 6 φορές και «πάρει» εκείνη με τους Γιαννιώτες) όπως και στη μεταξύ τους τριπλή για να μπει στην εξάδα θα πρέπει να πάρει τη νίκη και να μην κερδίσουν Αρκάδες&«Αγιαξ της Ηπείρου».

Το μόνο σενάριο που τον στέλνει στα play offs σε περίπτωση που δεν κερδίσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι εάν της παραχωρήσει ισοπαλία, ο Βόλος κάνει το απόλυτο (2χ2) και ο Αστέρας χάσει στο ΟΑΚΑ από την Ενωση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ

6) Αστέρας Τρίπολης 35 βαθμοί (26-27, -1, 25 αγώνες)
06/03: ΑΕΚ*

7) ΠΑΣ Γιάννινα 34 βαθμοί (28-24 +4, 25 αγώνες)
06/03: Βόλος*

8) ΟΦΗ 34 βαθμοί (31-32 -1, 25 αγώνες)
06/03: Απόλλων Σμύρνης

9) Βόλος 29 βαθμοί (34-40, -6, 24 αγώνες)
03/03: Ατρόμητος*
06/03: ΠΑΣ Γιάννινα

Στην περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
1) Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες.
2) Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
3) Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
4) Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
5) Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

ΠΑΣ, ΟΦΗ, Αστέρας στους 35
– Αστέρας Τρίπολης (8)
– ΟΦΗ (3)
– ΠΑΣ Γιάννινα (3)

Αστέρας, ΟΦΗ, Βόλος στους 35
-ΟΦΗ (7, 4-2 +2)
-Αστέρας (7, 3-2 +1)
-Βόλος (3)

*Επειδή ΠΑΣ και Βόλος δεν μπορούν να φτάσουν στο φινάλε μαζί τους 35, δεν υπάρχει τετραπλή σε αυτούς τους βαθμούς αλλά και τριπλή με Αστέρα και τους δυο τους.

ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1, 2-0
ΟΦΗ: 0-0, 1-0
Βόλος: 1-2, 1-0

ΟΦΗ
ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1, 1-1
Αστέρας Τρίπολης: 0-0, 0-1
Βόλος: 2-0, 2-1

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΟΦΗ: 1-1, 1-1
Αστέρας Τρίπολης: 1-1, 0-2
Βόλος: 3-2, 6/3

ΒΟΛΟΣ
Αστέρας Τρίπολης: 0-1, 2-1
ΟΦΗ: 0-2, 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα: 2-3, 6/3

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση