HomeHL-TOPΑποκαθιστούν τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις – Υπερχείλισαν ποτάμια, πλημμύρισαν δρόμοι

Αποκαθιστούν τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις – Υπερχείλισαν ποτάμια, πλημμύρισαν δρόμοι

Τα συνεργεία του Δήμου Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων 48 ωρών, συνεχίζουν τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Από το βράδυ της Τετάρτης το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου επιχειρούσε σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, προκειμένου να απομακρύνει όγκους χωμάτων από πτώσεις πρανών.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι του Δήμου έδωσαν μάχη και κατάφεραν μην υπερχειλίσει ο Γαζανός Ποταμός στην Αμμουδάρα το βράδυ της Τετάρτης, απομακρύνοντας 8 φορτηγά με καλάμια, πλαστικά δοχεία, λάστιχα και άλλα υλικά που κατέβαζε το ποτάμι. Στην περιοχή της Αμμουδάρας βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων Γιώργο Πετούση, για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Το πρωί οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών έργων Γιώργος Πετούσης και Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης, επισκέφτηκαν τις Δημοτικές Ενότητες Τυλίσου και Κρουσώνα και είδαν από κοντά τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα.

Οι παρεμβάσεις από τα συνεργεία του Δήμου Μαλεβιζίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με αποκαταστάσεις βατότητας στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Υπερχείλισαν ποτάμια – Πλημμύρισαν δρόμοι

Αγωνία το βράδυ της Τετάρτης για δεκάδες κατοίκους σε Μαλάδες , Άγιο Σύλλα, Αρχάνες εξαιτίας της δυνατής νεροποντής.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, κάτοικοι στις Μαλάδες είδαν τις αυλές τους να πλημμυρίζουν και δεν έκλεισαν μάτι φοβούμενοι μη τυχόν το νερό μπει μέσα στα σπίτια τους.

Ο ποταμός Δρακουλιάρης πλημμύρισε και στο σημείο κλήθηκε πυροσβεστική υπηρεσία και αστυνομία.


Στο Γαζανό ποταμό η κατάσταση ήταν η ίδια.

Στην περιοχή έσπευσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενώ μηχανήματα προσπαθούσαν να απομακρύνουν φερτά υλικά

Μάλιστα στη Σύλλαμο λόγω της ανόδου της στάθμης τρία άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματα τους. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν συνολικά 22 πολίτες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους σε παρκινγκ γηπέδου.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στο Λασίθι και στα Χανιά.

Συνολικά ύψη βροχής στην Κρήτη την Τετάρτη

Στον χάρτη που ακολουθεί δίνεται η κατανομή της βροχής στην Κρήτη σύμφωνα με το δίκτυο των 60 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μέχρι τις 2030 το απόγευμα της Τετάρτης.

image001

Διαφήμιση
Διαφήμιση