HomeΕΛΛΑΔΑΣτην πρώτη θέση η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και τον Φεβρουάριο

Στην πρώτη θέση η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και τον Φεβρουάριο

Η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον Φεβρουάριο, ανήλθε σε 1,61 δισ. ευρώ, με μερίδιο αγοράς 28,92%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατηρεί η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Φεβρουάριο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 29%, αναφέρει ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον Φεβρουάριο, ανήλθε σε 1,61 δισ. ευρώ, με μερίδιο αγοράς 28,92%.

 Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 16,77% και στην τρίτη, η Eθνική Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 9,82%.

Στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ διαμορφώθηκε στο 26,3% και την διατήρησε στην πρώτη θέση ενώ η αθροιστική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 1,89 δισ.ευρώ.

Το 2021, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε κατακτήσει την πρώτη θέση για τη δραστηριότητά της στο ΧΑ, με συναλλαγές άνω των 7 δισ. ευρώ και μερίδιο αγοράς που υπερέβη το 20%.

Η εταιρεία ενισχύει σταθερά το μερίδιό της στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και από το 10% του 2017, κατέκτησε τις τρεις τελευταίες χρονιές την πρώτη θέση, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση