HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGoogle Doodle: Αφιερωμένο στην Ημέρα του Αγίου Δαβίδ

Google Doodle: Αφιερωμένο στην Ημέρα του Αγίου Δαβίδ

Πολιούχος της Ουαλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αφιερωμένο στην Ημέρα του Αγίου Δαβίδ, γνωστός στα Ουαλικά ως Dydd Gŵyl Dewi Sant, είναι το σημερινό Google Doodle. Το Doodle είναι εμπνευσμένο από σύμβολα της ουαλικής κληρονομιάς και την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά της.

Η Ημέρα του Αγίου Δαβίδ είναι η εορτή του Αγίου Δαβίδ, του πολιούχου της Ουαλίας. Γιορτάζεται την 1η Μαρτίου, ημερομηνία θανάτου του Αγίου Δαβίδ το 589 μ.Χ. Η Ημέρα του Αγίου Δαβίδ γιορτάζεται τακτικά από την αγιοποίηση του Δαβίδ τον 12ο αιώνα, από τον Πάπα Καλλίξτο Β’, αν και δεν είναι επίσημη αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορτασμών, είναι σύνηθες όλοι να φοράνε νάρκισσους και πράσα, αναγνωρισμένα σύμβολα της Ουαλίας και του Αγίου Δαβίδ αντίστοιχα, και να καταναλώνονται παραδοσιακά ουαλικά φαγητά, όπως μοσχάρια και ουαλικά σπάνια. Επίσης οι γυναίκες φοράνε παραδοσιακή ουαλική ενδυμασία.

Σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την Ουαλία, συμπεριλαμβανομένων του Κάρντιφ, του Σουόνσι και του Άμπεριστγουιθ, πραγματοποιούνται επίσης παρελάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το Google Doodle για την Ημέρα του Αγίου Δαβίδ
google-doodle-st-davids-day2

Διαφήμιση
Διαφήμιση