HomeHL-TOPΚαιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη νύχτα του Σαββάτου το καιρικό σύστημα με την ονομασία «Bianca», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα η κακοκαιρία θα επηρεάσει τα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Ο καιρός σήμερα…

Βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νότιας νησιωτικής χώρας. Παροδικές καταιγίδες ενδεχομένως να σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες προβλέπονται χιονοπτώσεις στα αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8, στην Ήπειρο από -2 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, και από το απόγευμα από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση