HomeHL-9Εργοτάξιο η 1821 – Πότε ολοκληρώνονται τα έργα

Εργοτάξιο η 1821 – Πότε ολοκληρώνονται τα έργα

Πάνω σε μαδέρια η είσοδος στα καταστήματα – Οι τουρίστες θα αντικρίσουν ένα «άλλο» Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εργοτάξιο θυμίζει το τελευταίο διάστημα η οδός 1821 στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οι εκσκαφείς έχουν σκάψει απ’ άκρη σ’ άκρη όλη την κεντρική οδό που ενώνει το Μεϊντάνι με την Κυρίλλου Λουκάρεως. Η είσοδος στα μαγαζιά γίνεται, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του cretapost, γίνεται με απλωμένα μαδέρια αφού βαθύς λάκκοι έχουν ανοίξει χαντάκια στην 1821, προφανώς για να περαστούν καλώδια internet και τηλεφωνίας.

Η ταλαιπωρία κατοίκων, εργαζομένων και ιδιοκτητών καταστημάτων είναι δεδομένη, ειδικά τις προηγούμενες ημέρες με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, όμως γεγονός επίσης είναι ότι πλέον τα έργα προχωρούν εντατικά και με τάχιστους ρυθμούς.

Η Έβανς ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε ήδη μέσα στο χρονοδιάγραμμα σε οκτώ μήνες, όπως σύντομα πρόκειται να παραδοθεί και η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου πλήρως αλλαγμένη με διαχωριστικό διάζωμα και μεγάλα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά του δρόμου.

1821_erga4 1821_erga5

Μέχρι τέλη Μαΐου λοιπόν προβλέπεται να ολοκληρωθούν τα έργα και στην 1821 και να συμπληρωθεί με τον τρόπο αυτό η πεζοδρόμηση και η συνένωση των κεντρικών οδών στο «σταυρό» της πόλης: Δικαιοσύνης, Έβανς, Σμύρνης, Ίδης, Μεϊντάνι και 1821.

«Είμαστε χαρούμενοι διότι τηρήσαμε κατά γράμμα την δεσμευση μας» δήλωσε σχετικά στο cretapost ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης και συνεχίζει λέγοντας «ξεκινήσαμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή τα έργα αλλά θα καταφέρουμε να ολοκληρωθεί η ανάπλαση μέχρι τέλη Μαΐου · ίσως και νωρίτερα. Ευχόμαστε να μην έχουμε περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία και να έχουμε μία εξαιρετική τουριστική χρονιά όπως προβλέπεται ·  με το κέντρο του Ηρακλείου πλήρως ανακαινισμένο».

1821_erga 1821_erga2 1821_erga3

Διαφήμιση
Διαφήμιση