HomeHL-939χρονος παραπλάνησε παππού στην Κρήτη – Του απέσπασε 8.400 ευρώ

39χρονος παραπλάνησε παππού στην Κρήτη – Του απέσπασε 8.400 ευρώ

Έπεισε τον παππού να τα καταθέσει στην τράπεζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπόθεση απάτης σε βάρος 83χρονου παππούλη στην Κίσσαμο, η οποία ταλάνιζε τις τοπικές αστυνομικές αρχές, εξιχνιάστηκε σήμερα, 25/2.

Συγκεκριμένα, ένα άτομο ηλικίας 39 ετών τηλεφώνησε στον παππού και μέσω πολλών αλλά τελείως ψευδών επιχειρημάτων κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει στην τράπεζα ποσό ύψους 8.400 ευρώ.

Ο καλοκάγαθος παππούλης πίστεψε πως με την κίνηση του αυτή θα έπαιρνε πίσω κάποια αναδρομικά που –υποτίθεται- πως του χρωστούσε το κράτος. Ο άνθρωπος που του τηλεφώνησε κατάφερε να τον πείσει ότι ο ίδιος είναι δήθεν διευθυντής τράπεζας και ότι η μακαρίτισσα σύζυγος του ηλικιωμένου χρωστούσε δήθεν τα 8.400 ευρώ και για το λόγο αυτό δεν ήταν δυνατόν να κατατεθούν τα -υποτιθέμενα- αναδρομικά.

Όλη η ιστορία ήταν προϊόν φαντασίας όμως ο 83χρονος πείστηκε να καταθέσει τα χρήματα σε λογαριασμό που του υπέδειξε ο 39χρονος άγνωστος από το τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση απάτης και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 39χρονου κατηγορούμενου για το αδίκημα της απάτης.

Από την έρευνα και προανάκριση της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός ανήκει σε Έλληνα, κάτοικο των Αθηνών, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση