HomeHL-SportsΕπίσημο: Αφαίρεση πέντε βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα

Επίσημο: Αφαίρεση πέντε βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο τιμώρησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με αφαίρεση 5 βαθμών από το πρωτάθλημα για παραβάσεις στην μεταβίβαση μετοχών από τον Γιώργο Χριστοβασίλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Βόμβα» στη Superleague, με το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας να τιμωρεί τον ΠΑΣ Γιάννινα με αφαίρεση 5 βαθμών!

Οι Ηπειρώτες τιμωρούνται με ποινή από το τρέχον πρωτάθλημα για παραβάσεις στην μεταβίβαση μετοχών από τον Γιώργο Χριστοβασίλη τον Φεβρουάριο του 2015, σε μια υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δικαίωσε την ΑΕΛ για την καταγγελία που είχε κάνει γύρω απο την μετοχική σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα, έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο και εκεί ο ΠΑΣ τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών.

Ακόμα ο ΠΑΣ τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πως στις 5 Μαίου 2021 ο Αλέξης Κούγιας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να μιλήσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως η ομάδα της Ηπείρου έχει μεταβιβαστεί από τον Φεβρουάριο του 2015 στον Κώστα Αυδή, με αποτέλεσμα έκτοτε να έχει διαφοροποιηθεί και η μετοχική σύνθεση, χωρίς αυτό να έχει γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση:

ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε την από 4-2-2022 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που μας διαβιβάσθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. 160/16-2-2022 έγγραφό της»:

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα Super League 1 Ελλάδα, αγωνιστική περίοδος 2021-2022.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000,00) Ευρώ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο δεύτερο εγκαλούμενο, Γεώργιο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000,00) Ευρώ».

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση