HomeΣΠΟΡEuroleague: Αναβλήθηκαν όλα τα ματς των ομάδων της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Euroleague: Αναβλήθηκαν όλα τα ματς των ομάδων της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Αναβλήθηκε το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη με την Μπάγερν, όπως και όλα των ρωσικών ομάδων στη Euroleague

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε αλλαγές και στο πρόγραμμα της Euroleague.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν η χώρα του να μπει στο έδαφος της Ουκρανίας, οι ομάδες της χώρας του που συμμετέχουν στη Euroleague υφίστανται ένα είδος κυρώσεων, καθώς δεν θα γίνει κανένας από τους προγραμματισμένους αγώνες για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Αρχικά, έπειτα από αίτημα της Μπάγερν Μονάχου, το οποίο έκανε δεκτό η διοργανώτρια Αρχή, το προγραμματισμένο για σήμερα (24/2, 20:00) ματς ανάμεσα στους Βαυαρούς και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η Euroleague ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και για τα άλλα παιχνίδια των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση. Ως εκ τούτου δεν θα διεξαχθούν ούτε οι αναμετρήσεις της 27ης ημέρας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια-Ούνικς Καζάν.

Λόγω της τεταμένης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Euroleague προγραμμάτισε τηλεδιάσκεψη για αύριο, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποφασιστούν οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Από την πλευρά της, η Ζαλγκίρις Κάουνας, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να παίξει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη συνέχεια της κανονικής περιόδου. Κίνηση που έρχεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση