HomeHL-TOPH Άκτωρ μειοδότης για τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης

H Άκτωρ μειοδότης για τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα, μήκους περίπου 14 χλμ. Στα 145 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ο προϋπολογισμός του έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μειοδότης στον διαγωνισμό για το πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης αναδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ακτωρ.

Πρόκειται για τμήμα του ΒΟΑΚ (Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος), μήκους περίπου 14 χιλιομέτρων, το οποίο θα εκτελεστεί ως δημόσιο έργο, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 145 εκατ. ευρώ.
Το τμήμα του ΒΟΑΚ, Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος

Η δημοπράτηση του ανατολικού τμήματος του ΒΟΑΚ από τη Νεάπολη μέχρι και την πόλη του Αγίου Νικολάου μήκους 14,5 χιλιομέτρων είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ του κυοφορούμενου νέου αυτοκινητοδρόμου.

Το έργο αφορά στη βελτίωση – διαπλάτυνση του υφιστάμενου τμήματος Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος σε 4ιχνη αρτηρία με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, διαχωρισμένου καταστρώματος κυκλοφορίας, συνολικού πλάτους 22,50 m.

Στο έργο περιλαμβάνεται, ως προαίρεση, η βελτίωση διατομής και γεωμετρίας της Π.Ε.Ο. Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος, για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου.

Το έργο έχει διάρκεια, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, 36 μήνες και στόχος είναι η ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του 2025.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται και από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση