HomeΚΡΗΤΗ«Λουκέτο» σε tour operator – Πρόβλημα και στην Κρήτη

«Λουκέτο» σε tour operator – Πρόβλημα και στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα το πρωί η θυγατρική αεροπορική εταιρία της Aeroflot, Orenair (Οrenburg Airlines), αρνήθηκε να μετακινήσει Ρώσους τουρίστες, πελάτες του Labirint, προς Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Βουλγαρία, λόγω οφειλών.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έρθουν οι νέοι τουρίστες, αλλά να έχουν μείνει αυτοί τη στιγμή στους προορισμούς που πέρασαν τις διακοπές τους, τουρίστες που σήμερα έπρεπε να επιστρέψουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «μπάλα» της διακοπής των πτήσεων έχει πάρει και πολλούς μικρούς αξιόπιστους ρωσικούς tour operators, οι οποίοι είχαν αγοράσει θέσεις στις πτήσεις αυτές, και οι πελάτες τους έχουν μείνει στα ρωσικά αεροδρόμια χάνοντας τις διακοπές τους.

Στο Ηράκλειο μέχρι στιγμής οι τουρίστες έχουν μετακινηθεί σε ξενοδοχεία και αναμένουν τις εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς μόνο προς το χειρότερο μπορεί να είναι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη συνεργασία με το Labirint έχει και η Aegean Airlines, από την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση.

Σε δηλώσεις της στο money-tourism.blogspot.com η κα. Φωτούλα Σαπουνάκη, διευθύνουσα σύμβουλος του LE GRAND που εκπροσωπεί το Labirint στην Ελλάδα, μας είπε:

«Δυστυχώς μετά τις εξελίξεις με την διακοπή των πτήσεων της Οrenburg και του Ideal, η πτώχευση του Labirint, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δυστυχώς δεν άντεξε και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το LE GRAND θα συνεχίσει κανονικά να εξυπηρετεί τους πελάτες του, καθώς έχουμε ήδη πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των συμφωνηθέντων στους Έλληνες ξενοδόχους και ως εκ τούτου τα δωμάτια θα διατεθούν κανονικά σε κανάλια εκτός Labirint. Τα δωμάτια έχουν πληρωθεί και ανήκουν στο LE GRAND και όχι στο Labirint. Άλλωστε συνεργαζόμαστε με κορυφαίους tour operators , όπως Solvex, Coral, Alltours, κ.ο.κ.. Όποιος ζητήσει δωμάτιο θα το έχει».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν συναντήσεις στην Ομοσπονδιακή αρχή τουρισμού της Ρωσίας μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, χωρίς να υπάρξει λύση, ενώ το συνολικό άνοιγμα του ρωσικού tour operator εκτιμάται σε 1,6 δισ ρούβλια. Η εμπορική διευθύντρια του Labirint, Τατιάνα Ζότοβα αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση μετά τη συνάντηση.

Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν σήμερα είναι:

R2 6931 – Domodedovo Κέρκυρα

R2 6413 – Ekaterinburg-Κέρκυρα

R2 6957 – Ufa-Ηράκλειο

R2 6913 – Domodedovo Σαντορίνη

R2 6991 – Domodedovo Ζάκυνθος

R2 6907 – Domodedovo Monastir

R2 6585 – Astrakhan-Αττάλεια

R2 6107 – Μόσχα-Αντάλια

R2 6903 – Σερεμέτιεβο της Βαρκελώνης

Η ανακοίνωση της πτώχευσης

 

Στις 16.15 ώρα Ελλάδας ανακοινώθηκε η επίσημη αναστολή των εργασιών του Labirint.

Η ανακοίνωση αναφερει οτι:

«Σε τουρίστες που βρίσκονται έξω από τη Ρωσική Ομοσπονδία για τουριστικές πτήσεις της εταιρείας« labirint », η εταιρεία θα παρέχει πλήρη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του επαναπατρισμού τους .

Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος για βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κεντρικό γραφείο του «Labirint» στη διεύθυνση ul. Zander, 7, κτίριο 2α. Ταξιδιωτικά γραφεία, που έχoυν ενεργό σύμβόλαιο με το τουριστικό πρακτορείο «Labirint», θα πρέπει να ενημερώσoυν τους τουρίστες, για την αναστολη των δραστηριοτήτων του tour operator«Labirint» και την αδυναμία του tour operator να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πελάτες και τους τουρίστες , και να συνδράμουντους τουρίστες και άλλους πελάτες στην προετοιμασία των αναγκαίων εγγράφων για την υποβολή στην Ασφαλιστική Εταιρεία JSC «Ascent» και SOAO FAC. »

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, συνολικά περίπου 15 με 20.000 τουρίστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, ενώ 200.000 τουρίστες έχουν πληρώσει τις διακοπές τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η κήρυξη επίσημα της αναστολής των δραστηριοτήτων του Labirint θα επιτρέψει στον οργανισμό «Turpomosch» να χρησιμοποιήσει από το ταμείο που υπάρχει για τις περιπτώσεις αυτές, την άντληση χρημάτων προκειμένου να επαναπατριστούν οι Ρώσοι τουρίστες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση