HomeHL-SportsΑοσμαν VS Νέιρα, η «μάχη» των «εγκεφάλων»

Αοσμαν VS Νέιρα, η «μάχη» των «εγκεφάλων»

Η εμφάνιση/παρουσία του Σύριου και του Αργεντινού θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ματς της Νεάπολης, όπου ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ. Αμφότεροι είναι οι πλέον ποιοτικοί ποδοσφαιριστές των ομάδων τους, αλλά και οι πρώτοι τους σκόρερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Toυ Γιώργου  Ντυμένου

gazzetta.gr

Μεγάλο ματς θα γίνει σήμερα  στη Νίκαια, όπου ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι με 21 βαθμούς βρίσκονται, επί του παρόντος, στο «+7» από τη θέση του μπαράζ ενώ οι φιλοξενούμενοι πάτησαν μεσοβδόμαδα εξάδα, ωστόσο αμφότεροι έχουν παραπάνω παιχνίδια από τους άμεσους διώκτες του και αυτόματα η απόσταση που τους χωρίζει από εκείνους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «δεδομένη».

Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα πως η κανονική διάρκεια βρίσκεται στην τελική της ευθεία (αυτό ισχύει κυρίως για τους Κρητικούς), γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το αποτέλεσμα του απογευματινού αγώνα θα κρίνει πολλά για το μέλλον τους.

Πριν από μερικές ημέρες ο μεν Ιωνικός κέρδισε στην Τρίπολη και ο δε ΟΦΗ το Βόλο στο Ηράκλειο, σε αναμετρήσεις όπου έλαμψε (ξανά) το άστρο των Αίας Αοσμαν και Χουάν Νέιρα.

Οι δυο τους θα έρθουν σε λίγη ώρα face to face στη σέντρα του γηπέδου και η παρουσία/απόδοσή τους θα κρίνει, σε μεγάλο ποσοστό, το όνομα του νικητή, εφόσον βέβαια υπάρξει.

Το γιατί είναι εύκολο να ανευρεθεί.

Πρόκειται για τους «εγκέφαλους» των clubs τους, από τα πόδια τους περνούν οι μισές και πλέον επιθέσεις τους, «ψάχνουν» συνεχώς την κάθετη ενώ και σημειώνουν κρίσιμα γκολ.

Αμφότεροι είναι «10άρια» με την παλιά/καλή/ωραία έννοια του όρου, που με μία τους ενέργεια δύναται να αλλάξουν τα πάντα και παράλληλα μόνο ως τυχαίο για την αξία τους δεν μπορεί να θεωρηθεί πως βρίσκονται και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ για τις ομάδες τους.

ΑΙΑΣ ΑΟΣΜΑΝ
Αγώνες
: 21
Λεπτά: 1.764’
Γκολ: 6
Ασίστ: 6

Εκ των «αποκαλύψεων» της φετινής σεζόν είναι ο Σύριος που το καλοκαίρι έγινε κάτοικος Νίκαιας.

Πλέον χαρακτηριστικό δεδομένο από το ότι η ομάδα του έχει σημειώσει 20 γκολ στη σεζόν και εκείνος είναι «μέσα» στα 12 (μετρά 6 προσωπικά και ισάριθμες ασίστ) δεν μπορεί να υπάρξει.

Δηλαδή σε κάτι παραπάνω από 1 στα 2 είναι δημιουργός ή εκτελεστής, ενώ «συμμετείχε» και σε εκείνο του Ντάλσιο στο Αγρίνιο καθώς ο συμπαίκτης του σκόραρε όταν και πήρε το «ριμπάουντ» μετά από δική του τελική.

Εκείνος άλλωστε έχει ακόμη τα 39 από τα 113 συνολικά εύστοχα γεμίσματα της ομάδας του στο πρωτάθλημα (34,5%), τις 25 από τις 156 τελικές που έχει βγάλει συνολικά (16%) και τα 33 από τα 339 φάουλ που έχουν καταλογιστεί υπέρ της (10,7%).

Στις «λεπτομέρεις» μάλιστα δεν έχει ήδη φτάσει 10 τέρματα, καθώς «πρωταγωνίστησε» σε μεγάλες φάσεις όπως το δοκάρι που είχε πριν από περίπου 1 μήνα στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

ΧΟΥΑΝ ΝΕΪΡΑ
Αγώνες
: 15
Λεπτά: 1.144’
Γκολ: 6
Ασίστ: 1

Ο Αργεντινός θυμίζει κάτι από… κρασί, καθώς όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και καλύτερος.

Στα 33 του διανύει την 4η σεζόν του στο Ηράκλειο και έχει ήδη «ισοφαρίσει» την πιο παραγωγική εν Ελλάδι χρονιά του σε επίπεδο πρωταθλήματος με 6 γκολ, όσα δηλαδή σημείωσε και το 2018/19.

Με γνώμονα πως απομένουν αρκετά παιχνίδια μέχρι το φινάλε προβάλει βέβαιο πως θα καταρρίψει το σχετικό του ρεκόρ.

Μεσοβδόμαδα στο Περιστέρι δεν έπαιξε λόγω καρτών, αλλά ήταν εκείνος που την περασμένη Κυριακή οδήγησε τον ΟΦΗ στο 2-1 επί του Βόλου.

Από καιρό παίζει συχνά και «8άρι» σε 4-2-3-1 ή 4-3-3, η ουσία όμως είναι πως ξέρει μπάλα όσο λίγοι στα μέρη μας.

Ηδη είναι «μέσα» στα 7 από τα 31 τέρματα των Κρητικών στην κατηγορία (6 προσωπικά+1ασίστ) και παρότι μέχρι στιγμής «έχασε», για διάφορους λόγους, περίπου το 45% της σεζόν σε αναλογικό επίπεδο (έχει αγωνιστεί σε 1.144’ από το απόλυτο το 2.091’), είναι πρώτος σκόρερ του club.

Χωρίς μάλιστα να είναι εκείνος με τις περισσότερες τελικές αφού έχει πάρει τις 34 από τις συνολικά 245 της ομάδας του (13,9%), ενώ παράλληλα από τα πόδια του «βγήκαν» τα 15 από τα 157 εύστοχα γεμίσματά της (9,6%).

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ξεκίνησε το 2022 με το … πόδι στο γκάζι αλλά και σούπερ άτυχος, αφού το νέο έτος, εκτός όλων των άλλων, μετρά και 4 δοκάρια, σε ισάριθμα παιχνίδια του.

Πιο συγκεκριμένα από 1 με σουτ είχε κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο, ενώ εκείνα σταμάτησαν τα πέναλτι που εκτέλεσε κόντρα σε Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικό (στο δεύτερο βρήκε την μπάλα και ο Μελίσσας).

Ετσι για εκατοστά δεν έφτασε ήδη διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση