HomeHL-WorldΙερέας έλεγε μία λέξη λάθος και ακυρώθηκαν οι βαφτίσεις που είχε κάνει για δεκαετίες

Ιερέας έλεγε μία λέξη λάθος και ακυρώθηκαν οι βαφτίσεις που είχε κάνει για δεκαετίες

Καθολική Εκκλησία: Ακυρώθηκαν χιλιάδες βαπτίσεις από λάθος του ιερέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας καθολικός ιερέας από το Φοίνιξ της Αριζόνα, παραιτήθηκε γιατί όπως αποδείχθηκε, οι λέξεις που χρησιμοποιούσε στη διάρκεια των βαφτίσεων που έκανε ήταν λάθος, με αποτέλεσμα αυτές να θεωρηθούν άκυρες.

Η παραίτηση του ήρθε μετά έρευνα της εκκλησίας σύμφωνα με τον επίσκοπο Τόμας Όλμστεντ, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο ιερέας πραγματοποιούσε βαφτίσεις που αποδείχθηκαν τελικά άκυρες, κατά το μεγαλύτερο μέρος της 20ετούς καριέρας του.

Συγκεκριμένα, ο πατήρ Andres Arango, ο οποίος έκανε χιλιάδες βαπτίσεις, έλεγε: «Σας βαφτίζουμε στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος». Αλλά ο Όλμστεντ εξήγησε ότι οι λέξεις «βαφτίζουμε» θα έπρεπε να είναι «βαφτίζω». Το πρόβλημα δηλαδή έγκειται στο πρόσωπο.

«Το ζήτημα με τη χρήση του “Εμείς” είναι ότι δεν είναι η κοινότητα που βαφτίζει ένα άτομο, αλλά είναι ο Χριστός, και μόνο Αυτός, που προεδρεύει σε όλα τα μυστήρια, και έτσι είναι ο Χριστός Ιησούς που βαφτίζει», έγραψε ο Όλμστεντ σε μήνυμα προς τους ενορίτες που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα.

Το σφάλμα σημαίνει επίσης ότι επειδή το βάπτισμα είναι το πρώτο από τα μυστήρια, μερικοί άνθρωποι θα χρειαστεί να επαναλάβουν και άλλα μυστήρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επισκοπής, ενώ συνεπώς θα πρέπει και να βαφτιστούν ξανά.

Ο Arango παραιτήθηκε την 1η Φεβρουαρίου από πάστορας της ενορίας του Αγίου Γρηγορίου στο Φοίνιξ. «Με λυπεί που έμαθα ότι έκανα άκυρες βαφτίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας μου ως ιερέας χρησιμοποιώντας τακτικά μια λανθασμένη φόρμουλα. Λυπάμαι βαθιά για το λάθος μου και πώς αυτό έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους στην ενορία και αλλού», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Όλμστεντ είπε ότι δεν πίστευε ότι ο ιερέας σκόπευε να βλάψει κάποιον από τους ενορίτες. «Και εγώ λυπάμαι ειλικρινά που αυτό το λάθος είχε ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της μυστηριακής ζωής ορισμένων πιστών. Γι’ αυτό δεσμεύομαι να κάνω κάθε απαραίτητο βήμα για να διορθώσω την κατάσταση για όλους όσους επηρεάστηκαν», είπε.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση