HomeΕΛΛΑΔΑΚάρπαθος: Εισαγγελική παραγγελία για ενδελεχή έρευνα των αιτιών της αυτοκτονίας του πατέρα

Κάρπαθος: Εισαγγελική παραγγελία για ενδελεχή έρευνα των αιτιών της αυτοκτονίας του πατέρα

Ο πατέρας δεν άντεξε τον χλευασμό και τα σχόλια της μικρής κοινωνίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εισαγγελική παραγγελία για εξονυχιστική έρευνα σχετικά με το περιστατικό αυτοκτονίας πατέρα στην Κάρπαθο μετά τη διαρροή βίντεο με προσωπικές στιγμές του γιου του με άλλον άνδρα.

«Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να μην μείνει αδιερεύνητη καμία πτυχή της θλιβερής υπόθεσης παρήγγειλε προφορικά η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Μαρία Παπαγιαννίδου στο Αστυνομικό Τμήμα του ακριτικού νησιού.

Η εισαγγελέας, εκτός από το προφανές της έρευνας για τη φερόμενη ως αυτοχειρία του 60χρονου ζήτησε αρμοδίως να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, λόγω ακριβώς των καταγγελιών για τη διαρροή του βίντεο, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου του 60χρονου η εισαγγελέας, παρήγγειλε ενδελεχή έρευνα τυχόν κακουργηματικής συλλογής, αποθήκευσης, μετάδοσης κλπ. προσωπικών δεδομένων του υιού του θύματος, με σκοπό ηθικής βλάβης της οικογένειας και του θύματος (άρ. 39 παρ. 4 του ν. 4624/2019, της πράξης της συμμετοχής σε αυτοκτονία με καταπίεση του θύματος έργω (μέσω της ψυχικής πίεσης της μετάδοσης ή απειλής μετάδοσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οικείου προσώπου και δυσφήμισής του στην τοπική κοινωνία) (άρ. 301 του ΠΚ) και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μέσω της ανηκέστου ψυχικής βλάβης που συστηματικά προκλήθηκε στο θύμα με τον ανωτέρω τρόπο (άρ. 310 παρ. 2-1-3 του ΠΚ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο άνδρες, που πρωταγωνιστούν στο βίντεο, δεν είναι πια ζευγάρι.

Η μαγνητοσκόπηση της ερωτικής τους συνεύρεσης έγινε από τον ένα με το κινητό του τηλέφωνο με αποτέλεσμα να πιθανολογείται ότι και η διαρροή έγινε από τον ίδιο, είτε εκουσίως, είτε ακουσίως.

Εκφράστηκαν και φόβοι ενώ κυκλοφορούν και φήμες για αντεκδίκηση αν και επισήμως η οικογένεια του αυτόχειρα επί του παρόντος δεν θέλει να δοθεί συνέχεια στο δράμα.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι από την έως τώρα έρευνα δεν έχει βεβαιωθεί από τις Αρχές επισήμως ότι αιτία του απονενοημένου διαβήματος ήταν η «διαρροή» ως και ο χλευασμός για το ροζ βίντεο.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο πατέρας δεν άντεξε τον χλευασμό και τα σχόλια της μικρής κοινωνίας του νησιού.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση