HomeΚΡΗΤΗΗ Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νίκου Συριγωνάκη, η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022.

Στον τυχερό χορωδό που βρήκε το φλουρί (Μιχάλης Χατζηγεωργίου), δωρίσθηκαν δύο βιβλία:

Το βιβλίο «Θησαυρός Κρητικών Στερεότυπων Εκφράσεων» του Ανδρέα Λενακάκη από τις εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ένα δεύτερο με τίτλο «Από όσα θυμούμαι το Παλαιό Κάστρο» του Μανώλη Δερμιτζάκη, ένα βιβλίο με πληροφορίες για το Μεγάλο Κάστρο από τις εκδόσεις Δοκιμάκης, το οποίο επανεκδόθηκε το 2009 (πρώτη έκδοση το 1962-63).

Τόσο ο κ. Συριγωνάκης, όσο και η μαέστρος της χορωδίας, κ. Λένα Χατζηγεωργίου ευχήθηκαν, το τρέχον έτος να είναι μια δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και μουσικές.

Ενώ το ΔΣ της χορωδίας (Γιώργος Μαυροειδής, Μαρία Αντωνάκη, Μαρία Κατεχάκη- Γεωργιάδη, Αθήνα Ζαχαρενακη και Γιώργος Αντωνακάκης) και η μαέστρος, με αφορμή την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Περιφέρεια Κρήτης για την έμπρακτη και διαρκή στήριξη του Συλλόγου Μικτής και Παιδικής Νεανικής χορωδίας Π.Ε Ηρακλείου.

Τα χορωδιακά σύνολα της Π.Ε. Ηρακλείου παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν τα δυο τελευταία λόγω της πανδημίας, συνεχίζουν να παράγουν Πολιτισμό, συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Μικτή και Νεανική  Χορωδία της Π.Ε Ηρακλείου θα συμπράξει με τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ηρακλείου στο Λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί» σε ποίηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη.

Η παρουσίαση θα γίνει μέσα από δυο συναυλίες την  Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» υπό τη διευθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, την Φιλαρμονία Ορχήστρα Αθηνών, το Γρηγόρη Βαλτινό στο ρόλο του Αναγνώστη, τον Κώστα Μακεδόνα σε ρόλο λαϊκού τραγουδιστή και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο ως Ψάλτη/Βαρύτονο.

Λίγα λόγια για τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου:

Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η.) Στόχος της είναι η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης», η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες στην Κρήτη και την Ελλάδα, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ, την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», στο έργο Canto General (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού) και με τον Χρήστο Λεοντή στη «Καντάτα Ελευθερίας».d

Από το 2015 συνεργάζεται συστηματικά σε συναυλίες με τον μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιό Στέφανο Κορκολή.

Το 2017 η χορωδία, αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Τα Χριστούγεννα του 2018 παρουσίασε τη Λειτουργία σε Re μείζονα Gloria του Antonio Vivaldi.

Τον Οκτώβριο του 2022 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης στην παράσταση «Τα Γεγονότα» που έγινε με την συνεργασία της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής Σκηνής

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τραγούδια από την Αναγέννηση έως και σήμερα.

Από τον Οκτώβριο του 2010 τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος Λένα Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Κοκκίνης.

g

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση