HomeHL-9Σε ειδική ψυχιατρική κλινική ο μητροκτόνος – Η απόφαση του δικαστηρίου

Σε ειδική ψυχιατρική κλινική ο μητροκτόνος – Η απόφαση του δικαστηρίου

Αποφασίστηκε ότι είχε το ακαταλόγιστο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ειδική ψυχιατρική κλινική θα εισαχθεί ο 44χρονος μητροκτόνος μετά από απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο 44χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου Ηρακλείου κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της μητέρας του αλλά και για τις σωματικές βλάβες που προξένησε στην αδερφή του.

Το δικαστήριο αποφάσισε ο 44χρονος να νοσηλευτεί για πέντε χρόνια σε ειδική ψυχιατρική κλινική καθώς έκρινε πως είχε το ακαταλόγιστο.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του λέγοντας μάλιστα πως δεν πρέπει να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο καθώς φαίνεται πως ο δράστης καταλάβαινε το άδικο της πράξης του. Πρότεινε όμως να του αναγνωριστεί ο μειωμένος καταλογισμός.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ανέφερε ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από εκείνη την ημέρα, καθώς ήταν υπό την επήρεια των φαρμάκων, ενώ τόνισε πως αγαπούσε τη μητέρα του.

Το μόνο που θυμάται ήταν πως αρχικά επιτέθηκε στην αδερφή του και ύστερα στη μητέρα του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 26 Οκτωβρίου ένας 42χρονος, βρισκόμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, επιτίθεται με μαχαίρι στη μητέρα και την αδερφή του στο σπίτι τους, στον Μασταμπά Ηρακλείου, και στη συνέχεια αυτοτραυματίζεται.

Η 92χρονη μητέρα μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και λίγες ώρες μετά αφήνει την τελευταία της πνοή καθώς στο σώμα της έφερε 15 μαχαιριές.

Αντίθετα, η αδερφή του που φέρει τραύματα από μαχαίρι στον τράχηλο και στα άνω άκρα παίρνει εξιτήριο λίγο καιρό.

Την ίδια ώρα, ο 42χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Εντατική καθώς έφερε βαθύ τραύμα στο στήθος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση