HomeHL-9Ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία του Ηρακλείου – Καταγγελία γονέων

Ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία του Ηρακλείου – Καταγγελία γονέων

«Ζητάμε ασφαλή σχολεία τώρα, όχι σε 10 χρόνια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέτρα για την προστασία των παιδιών στα σχολεία ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου.

Οι γονείς εκφράζουν «την ξεκάθαρη απόσταση» που τους χωρίζει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων αφού σε σύσκεψη που είχαν και «παρά τις αλλεπάλληλες επιδιώξεις μας για κανένα έργο δεν πήραμε δεσμευτικές δηλώσεις ή συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι στο Γερωνυμάκειο σχολείο δύο μόλις τουαλέτες εξυπηρετούν 375 παιδιά ενώ η αλλαγή υαλότουβλων στο γυμναστήριο του Πειραματικού πήρε «μήνες για να υλοποιηθεί».

Ταυτόχρονα τονίζουν ότι για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείουένα θέμα που κατ’ επανάληψη έχει αναδείξει μέσα από ρεπορτάζ του το cretapost – «δεν έχουμε απάντηση όχι μόνο ως προς το χρόνο αλλά και ως προς το σύνολο των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο και το κόστος».

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει με τέσσερα αιτήματα για την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία του Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι «το 2022 ζητάμε ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας, τώρα όχι σε 10 χρόνια».

Η σχετική ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/2/2022 κοινή εξ αποστάσεως συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης  με συμμετοχή προέδρων από σχολεία της πόλης μας και του  αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων συμμετέχοντας και το αρμόδιο επιτελείο του.

Σε  όλη τη συζήτηση  υπήρξε ξεκάθαρη η απόσταση μας, όχι μόνο ως παρουσία, αλλά και ως αντίληψη. Δυστυχώς παρά τις αλλεπάλληλες επιδιώξεις μας , για κανένα έργο δεν πήραμε δεσμευτικές δηλώσεις ή συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ακόμα δεν έχουμε  απάντηση για το 7ο Δημοτικό, Ηρακλείου, όχι μόνο ως προς τον χρόνο αλλά και ως προς το σύνολο των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο, το κόστος.

Βέβαια αν η αλλαγή των υαλότουβλων στο γυμναστήριο του Πειραματικού Λυκείου αποτελεί έργο που απαιτεί μήνες για να υλοποιηθεί, ή η τοποθέτηση τουαλετών στο πρώην Γερωνυμάκειο -σήμερα είναι 2 για 375 παιδιά- τότε τα λόγια είναι περιττά περί υγιεινής & ασφάλειας των παιδιών.

Μα και για το ΕΓΕΝΗΛ οι απαντήσεις για το υπάρχον «σχολείο» αλλά και για το μέλλον υπήρξαν γενικές και αόριστες ως υπεκφυγές.

Σε όλα μας τα συγκεκριμένα ερωτήματα  -καταθέσαμε υπομνήματα σχολείων με σοβαρά & χρόνια προβλήματα – οι απαντήσεις είχαν πάντα παραπομπή σε μελλοντικά  κονδύλια και προγράμματα.

Οι γονείς δεν μπορούμε όμως να ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα στο μέλλον.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!!!

ΖΗΤΑΜΕ ΧΘΕΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ (μετά από 6 μήνες) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ!

ΖΗΤΑΜΕ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Το 2022 ζητάμε ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας, τώρα όχι σε 10 χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση