HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗμέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Google Doodle για τον έρωτα και την αγάπη

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Google Doodle για τον έρωτα και την αγάπη

Google Doodle είναι αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς στην ημέρα των ερωτευμένων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, λέγεται ότι προήλθε από μία χριστιανική εορτή προς τιμήν ενός χριστιανού μάρτυρα, του Βαλεντίνου. Η επικρατέστερη αφήγηση, έχει να κάνει για τη φυλάκιση του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης το 2ο αιώνα μ.Χ., επειδή διακονούσε χριστιανούς, που διώκονταν από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Πότε ξεκίνησε να γιορτάζεται η Ημέρα των Ερωτευμένων

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου λέγεται ότι καθιερώθηκε το 496 μ.Χ. από τον Πάπα Γελάσιο Α’ για να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης, ο οποίος πέθανε την ίδια ημερομηνία, το 269 μ.Χ. Η ημερομηνία αυτή θα συνδεόταν τον 14ο-15ο με τους ερωτευμένους, καθώς τότε άρχισε να ανθεί η αντίληψη για τον αυλικό έρωτα, ενώ παράλληλα το ίδιο άρχιζε να ανθεί και η ερωτική ποίηση.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονιά που άρχισε να γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η ημέρα άρχιζε να γιορτάζεται πολύ αργότερα, περίπου τον 18ο αιώνα και όχι τον 5ο μ.Χ. Συγκεκριμένα στην Αγγλία αυτή η γιορτή, αποτελούσε αφορμή για τα ζευγάρια, ώστε να εκφράζουν την αγάπη τους, ο ένας για τον άλλον, προσφέροντας λουλούδια, γλυκίσματα και ευχετήρια κάρτες γνωστές και ως «valentines».

Διαφήμιση
Διαφήμιση