HomeΚΟΣΜΟΣΤραγωδία στη Βρετανία: Γιατρός σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό από ύψος 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βρετανία: Γιατρός σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό από ύψος 100 μέτρων

Είχε κάνει πρόταση γάμου στη σύζυγό του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγωδία στη Βρετανία όπου ένας γιατρός παθολόγος σκοτώθηκε πέφτοντας από γκρεμό ύψους περίπου 100 μέτρων. Το δυστύχημα συνέβη σε ορεινή περιοχή της Βρετανίας, την οποία επισκέφτηκε με τη σύζυγό του για να ξαναζήσουν τη στιγμή που της είχε κάνει πρόταση γάμου πριν από 27 χρόνια.

Ο δρ. Τζέιμς Μπάτλερ, 54 ετών, πατέρας δύο δίδυμων αγοριών, είχε κάνει πρόταση γάμου στη σύζυγό του Μάργκαρετ στο συγκεκριμένο βουνό, το 1994. Το ζευγάρι από το Άνω Μάντσεστερ, επέστρεψε στην ορεινή περιοχή Lake District, επίσης γνωστή ως Lakes ή Lakeland, στη βορειοδυτική Αγγλία. Πρόκειται για δημοφιλή προορισμό διακοπών, διάσημο για τις λίμνες, τα δάση και τα βουνά του. Το ζευγάρι ήθελε να αναβιώσει τον έρωτά του και τη συγκινητική στιγμή της πρότασης γάμου.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ζευγάρι έφθασε στην περιοχή, αλλά ο δρ. Μπάτλερ προχώρησε μόνος του για να βρει το ακριβές σημείο όπου είχε γονατίσει. Ωστόσο, έπεσε πυκνό πέπλο ομίχλης, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η ορατότητα, προτού πέσει από το βουνό. Υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, όπως κάταγμα κρανίου, και το σώμα του ανεσύρθη αργότερα από διασώστες, προτού διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Όπως αναφέρθηκε στην έρευνα, ο γιατρός αντιμετώπιζε “απροσδιόριστες, ιστορικές καταγγελίες” και είχε τεθεί σε αναστολή από τη δουλειά την εποχή του θανάτου του. Ο γιατρός ωστόσο δεν είχε καμία πρόθεση να αυτοκτονήσει καθώς ήταν αποφασισμένος να καθαρίσει με κάθε τρόπο το όνομά του. Σύμφωνα με την ακρόαση που έγινε, το βουνό κατείχε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του ζευγαριού.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ζευγάρι έκανε έναν περίπατο στο βουνό το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου 2021. Η Μάργκαρετ Μπάτλερ είπε ότι όταν έφθασαν στο Striding Edge, ήταν τόσο κουρασμένη που ο σύζυγός της αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του ώστε να βρει το ακριβές σημείο όπου της είχε ζητήσει να τον παντρευτεί. Στην ανακοίνωσή της η Μάργκαρετ γράφει ότι είδε τον άνδρα της να χάνεται μέσα στην ομίχλη. Αφού τον έχασε για αρκετή ώρα, τον φώναξε αλλά δεν πήρε απάντηση. Έτσι κάλεσε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες που βρήκαν τον άνδρα νεκρό από πολλαπλά τραύματα. Η ιατροδικαστής είπε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή ο παθολόγος είχε πεθάνει από πολλαπλά τραύματα και συμπέρανε ότι ο θάνατός του ήταν ατύχημα.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση