HomeHL-LifestyleΛυδία Κονιόρδου για #metoo: Μην βιαστούμε να χαιρόμαστε γιατί υπάρχουν πολλά στόματα ακόμα κλειστά

Λυδία Κονιόρδου για #metoo: Μην βιαστούμε να χαιρόμαστε γιατί υπάρχουν πολλά στόματα ακόμα κλειστά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Λυδία Κονιόρδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι!” όπου μίλησε για τον ρόλο της στη “Γη της Ελιάς”, την καριέρα της αλλά και το ελληνικό #metoo.

Η ηθοποιός, που έχει διακριθεί κυρίως σε αρχαιοελληνικές τραγωδίες και έχει διατελέσει και υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και αναφερόμενη στο ελληνικό κίνημα #metoo , τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να μην πω ότι όλο αυτό μου δημιουργεί πολύ μεγάλη θλίψη. Όπως κάθε απώλεια από τη ζωή δημιουργεί θλίψη, όμως είναι πολύ σημαντικό και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που τόλμησε να βγει και να σπάσει αυτό το τζάμι, το οποίο επιμελώς είχε χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια και που σχεδόν στο τέλος θεωρούσαμε ότι έτσι είναι τα πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Απέδειξε η Μπεκατώρου και όλες οι άλλες γυναίκες που ακολούθησαν και τόλμησαν να πουν αυτό που τους έχει συμβεί… Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Έχει σπάσει το απόστημα και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να τολμάει κανείς να εκφράζει το άδικο και βεβαίως θα πρέπει αυτό η κοινωνία να το στηρίξει. Είμαστε ακόμα στην αρχή, δεν πρέπει να βιαστούμε να χαιρόμαστε γιατί υπάρχουν πολλά στόματα ακόμα κλειστά, γιατί οι χώροι, μέσα στους οποίους είναι, είναι ακόμα πιο καταπιεστικοί και τρομοκρατικοί απ’ ό,τι είναι το θέατρο και οι Τέχνες, γιατί πολλοί λένε “ε, στο θέατρο συμβαίνουν αυτά”. Δεν συμβαίνουν μόνο στο θέατρο, συμβαίνουν παντού και σε κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών είναι ακόμη πιο τολμηρό να βγουν να σπάσουν τη σιωπή τους γιατί φοβούνται ότι δεν θα δουν άσπρη μέρα».

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση