HomeHL-9Γηροκομείο – Χανιά: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;» – Δήλωση σοκ της ιδιοκτήτριας

Γηροκομείο – Χανιά: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;» – Δήλωση σοκ της ιδιοκτήτριας

Στον Ανακριτή οι επτά συλληφθέντες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του ανακριτή, έχουν περάσει από νωρίς το πρωί σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες.

Πρόκειται για τους: 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, δύο γιατροί (εκ των οποίων και εκείνος που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων) και τρία ακόμα άτομα (νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό).

Και οι επτά αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία (αφορά περίπου 29 περιπτώσεις θανάτων και 8 απόπειρες), απάτης, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

ghrokomeio-xania7 ghrokomeio-xania5

«Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;»

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή, «Φως στο Τούνελ» και το MEGA, μίλησε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, η οποία έκανε και μια δήλωση που θα συζητηθεί λέγοντας: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;».ghrokomeio-xania3

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα, ενώ αρχικά είχε εστιάσει στους θανάτους ηλικιωμένων από την αρχή του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, στην συνέχεια επεκτάθηκε προς τα πίσω χρονικά και στην περίοδο 2015-2019.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Μάιο του 2021 άρχισαν να καταφτάνουν αρκετές καταγγελίες αλλά και μαρτυρίες τόσο ατόμων που είχαν εμπιστευθεί κάποιον δικό τους άνθρωπο στο γηροκομείο όσο και από πρώην υπαλλήλους.

Η πιο συγκλονιστική ήταν η υπόθεση του  θανάτου μίας τροφίμου του γηροκομείου ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ύποπτος». Ενώ η αιτία του θανάτου της συγκεκριμένης τροφίμου έγραφε πως ήταν η «ανακοπή καρδιάς» ωστόσο βρέθηκαν ευρήματα στο κρανίο της από χτύπημα ενώ υπήρχαν και μαρτυρίες ότι η γυναίκα αυτή είχε πέσει χτυπώντας το  κεφάλι.

Αμέσως διατάχθηκε η εκταφή και προχώρησαν οι διαδικασίες για νέα ιατροδικαστική εξέταση ως προς τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Στη συνέχεια οι αρχές έβαλαν στο… στόχαστρο 68 συνολικά υποθέσεις ηλικιωμένων που είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή στο γηροκομείο με την αιτία θανάτου να έχει δηλωθεί η «ανακοπή καρδιάς».

ghrokomeio-xania1 ghrokomeio-xania2

Διαφήμιση
Διαφήμιση