HomeΕΛΛΑΔΑΣτάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή για το βίντεο

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή για το βίντεο

Οι περιοριστικοί όροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην συμπαρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα Στάθης Παναγιωτόπουλος για την ανάρτηση βίντεο με προσωπικές στιγμές, χωρίς τη συναίνεση της 30χρονης πρώην συντρόφου του.

Στον Στάθη Παναγιωτόπουλο επιβλήθηκε επίσης 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Επίσης του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της πλευράς της 30χρονης παθούσας για αναβάθμιση σε κακουργηματικές κατηγορίες, δεν έγινε δεκτό. Επιπρόσθετα, ο γνωστός παρουσιαστής θα τεθεί υπό επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού.

Τι δήλωσε ο συνήγορος του Παναγιωτόπουλου

Ο συνήγορος του Στάθη Παναγιωτόπουλου Γιώργος Δαλούκας ανέφερε πως κατά τη δικαστική κρίση, ο πελάτης του «δεν απέβλεπε στη βλάβη της μηνύτριας. Ο φωτογραφίες δεν έδειχναν πρόσωπο. Αλλά και από την επεξεργασία των βίντεο, το πρόσωπο της μηνύτριας είναι απροσδιόριστο και δεν φαίνεται πουθενά». Ο δικηγόρος ανέφερε πως «το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργηματικού τύπου».

Τι ανέφερε η δικηγόρος της παθούσας

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου γιατί ήταν η μεγαλύτερη δυνατή ποινή που επέβαλε το πλημμελειοδικείο», δήλωσε βγαίνοντας από το δικαστήριο η συνήγορος της 30χρονης και συνέχισε: «Ουδέποτε ο κατηγορούμενος έδειξε την μετάνοια του ούτε αποκατέστησε την 30χρονη».

Τι συνέβη νωρίτερα

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αντίθεση με την παθούσα, η οποία κατέθεσε για την τραυματική της εμπειρία. Ο γνωστός παρουσιαστής κατηγορείται για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων».

Όπως είπε η δικηγόρος της 30χρονης που τον έχει καταγγείλει, Σταυρούλα Πρίλη σε δηλώσεις της, «περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σήμερα. Η εντολέας μου και εγώ έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη». Η ίδια έκανε έκκληση να μην καταγραφεί το πρόσωπό της με οποιονδήποτε τρόπο. «Η πελάτισσά μου ζητεί να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για τις πράξεις που έχει κάνει εις βάρος της» είπε ακόμη η δικηγόρος και συμπλήρωσε:

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ έχουν βρεθεί βίντεο και φωτογραφίες σε ιστοσελίδες με χιλιάδες προβολές. Τα πρώτα δείγματα μιλάνε για δεκάδες βίντεο που ανέβηκαν από τα δύο nicknames του παρουσιαστή και για τριψήφιο αριθμό φωτογραφιών, ενώ, εκτός από τις τρεις γυναίκες που αποδεδειγμένα έπεσαν θύματά του, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ακόμη περιπτώσεις γυναικών για τις οποίες ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα revenge porn. Στην απολογία του ο παρουσιαστής ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι έχει σταματήσει από το 2019, να ανεβάζει βίντεο διαγράφοντας όλα τα αρχεία.

Την ίδια ώρα, άλλη πρώην σύντροφος του παρουσιαστή θα καταθέσει αγωγή αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς εξακολουθεί να τη διασύρει στο διαδίκτυο, με βίντεό της. Ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και εξήγησε πως «θα καταθέσει αγωγή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί όπως μπορεί αυτή να προσδιοριστεί».«Έστω σε οικονομικό επίπεδο. Θα είναι άνω των 200.000 ευρώ. Από εκεί και μετά η ζημία είναι ανεπανόρθωτη, δεν καλύπτεται με το οικονομικό» τόνισε.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση