HomeHL-TOPΑπόδραση στα Χανιά: Συνελήφθη ο επικίνδυνος κακοποιός κι ο συνεργός του

Απόδραση στα Χανιά: Συνελήφθη ο επικίνδυνος κακοποιός κι ο συνεργός του

Είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο εναπομείναντες δραπέτες που είχαν αποδράσει από τα κρατητήρια των Χανίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για τον 34χρονο Πακιστανό που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίας καθώς και ο 34χρονος Αλβανός που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 34χρονος Πακιστανός.
Ο 34χρονος Πακιστανός.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές και οι δύο φαίνεται πως είχαν βρει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή της Χαλέπας στα Χανιά με τους αστυνομικούς να κάνουν έφοδο και να τους συλλαμβάνουν.

Ο 34χρονος Αλβανός.
Ο 34χρονος Αλβανός.

Με ισχυρή αστυνομική συνοδεία η μεταφορά τους στον εισαγγελεά

Οι δύο δραπέτες οδηγήθηκαν με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, και οι δύο αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Δικαστήριο για την απόδραση από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Οι φωτογραφίες είναι από το ertnews.gr

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν πριν από λίγο, στα Χανιά Κρήτης, οι άλλοι δύο κρατούμενοι που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και της Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στις φυλακές οι τρεις βαρυποινίτες που συνελήφθησαν

Στις φυλακές Χανίων οδηγήθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι τρεις δραπέτες, Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η δίκη των τριών δραπετών στο αυτόφωρο δικαστήριο στα Χανιά ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης όπου κρίθηκαν ένοχοι για την απόδραση αλλά και για τις μικροποσότητες ναρκωτικών που είχαν στην κατοχή τους και το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του ενός εξ αυτών.

Ο ένας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 42 μηνών και ενός έτους και οι άλλοι δύο σε φυλάκιση 34 μηνών για τα κατά περίπτωση αδικήματα κλοπής, απόδρασης κ.ά

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου πήραν μία μεταλλική ράβδο και δύο βίδες που αφαίρεσαν με τη βοήθεια νυχοκόπτη από φωτιστικό και κατασκεύασαν μία αυτοσχέδια λίμα και με αυτήν κατάφεραν να λυγίσουν τα κάγκελα του παραθύρου της τουαλέτας, να βγουν σε ένα διάδρομο και στη συνέχεια στο υπόγειο γκαράζ του Αστυνομικού Μεγάρου.

Από κει πήδηξαν το φράκτη για να βγουν στον κεντρικό δρόμο χωρίς να τους δει κανείς.

Έκλεψαν δύο αυτοκίνητα για να φθάσουν στο Ηράκλειο και να συλληφθούν στο κέντρο της πόλης.

Πως έγινε η απόδραση – Το χρονικό

Από αυτό το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα αλλά και να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παραθύρου.

apodrash-xania

Το πέρασμα ήταν αρκετό για να καταφέρουν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου και εν συνεχεία να πηδήξουν το φράκτη και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ούτε οι αστυνομικοί των κρατητηρίων ούτε όσοι είχαν βάρδια σκοπού στο Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις. Το να πάρουν τη σιδερένια ράβδο και να λυγίσουν τα κάγκελα ήταν κάτι εύκολο όπως αποδείχθηκε γι’ αυτούς λόγω επαγγέλματος.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί των κρατητηρίων

Το αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση