HomeΚΡΗΤΗΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» για κατάρρευση των ενετικών τειχών

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για κατάρρευση των ενετικών τειχών

Από θάυμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου καταγγέλλει την εγκληματική όπως τη χαρακτηρίζει εγκατάλειψη των ενετικών τειχών του Ηρακλείου με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της είναι θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός με την αποκόλληση τμήματος της επένδυσης των τειχών στην Καινούργια Πόρτα.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
«Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η κατάσταση σε πολλά διατηρητέα κτίρια στην πόλη του Ηρακλείου που έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη, για να είναι πιο εύκολη η εμπορική αξιοποίησή τους και η οικονομική τους εκμετάλλευση από επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η συντήρηση και η αντισεισμική θωράκιση των δημόσιων κτιρίων, με ιδιαίτερη μέριμνα στη σχολική στέγη για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν αποτελεί προτεραιότητα γιατί θεωρείται κόστος από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βάλει για πολλοστή φορά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με την πάγια διεκδίκηση της πλήρους συντήρησης και αντισεισμικής θωράκισης όλων των δημόσιων κτιρίων του Δήμου Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση