HomeHL-9Αποκόλληση τμήματος από τα Ενετικά Τείχη – Κλειστή η Καινούρια Πόρτα

Αποκόλληση τμήματος από τα Ενετικά Τείχη – Κλειστή η Καινούρια Πόρτα

«Άμεση καθαίρεση του νεότερου τμήματος» - Συνεργεία επιχειρούν στο σημείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποκόλληση τμήματος της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές του μεγάλου τμήματος της πέτρας που αποκολλήθηκε και έπεσε στο οδόστρωμα. Πραγματικά είναι ευχής έργον το ότι δεν προκλήθηκε ατύχημα αφού ο δρόμος κάτω από την Καινούρια Πόρτα είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Η ανάδειξη του θέματος έγινε από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου οι οποίοι με παρέμβασή τους ζητούν από την Πολιτεία να προβεί άμεσα σε αντισεισμική θωράκιση των Τειχών.

Ωστόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δηλώνει στο cretapost ότι το μνημείο δεν κινδυνεύει, το τμήμα που έπεσε ανήκει σε προσθήκη της νεότερης εποχής και ότι η επέμβαση του Δήμου είναι άμεση.

Ήδη από αργά το απόγευμα της Τρίτης ειδικά συνεργεία του δήμου Ηρακλείου βρέθηκαν στο σημείο, έκλεισαν το δρόμο απαγορεύοντας τη διέλευση των οχημάτων.

Ταυτόχρονα επιθεωρούν την πρόσοψη του μνημείου ώστε να σημειώσουν ποια στοιχεία πρέπει να καθαιρεθούν από το τμήμα της νεότερης κατασκευής και να προχωρήσουν σύντομα στην καθαίρεση.

teixi teixi2

Αναστασάκης: «Άμεση καθαίρεση του τμήματος»

Αυτό δεν είναι κομμάτι του μνημείου αλλά της νεότερης κατασκευής» δήλωσε στο cretapost o αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αναστασάκης και συνέχισε λέγοντας «Είναι επένδυση μικρών λίθων επάνω στο οπλισμένο σκυρόδεμα της νέας κατασκευής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα στατικότητας του μνημείου. Όμως, επειδή θα μπορούσε να είχε προκληθεί ατύχημα – το οποίο ευτυχώς δεν συνέβη –καθαιρείται το σύνολο της εν λόγω  επικάλυψης. Το συγκεκριμένο σημείο δεν είχε εμφανίσει προβλήματα, ωστόσο λόγω του σεισμού και της συνεπαγόμενης αποκόλλησης η επέμβασή μας θα είναι άμεση».

teixi

teixi3 teixi4

Η σχετική ανακοίνωση

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη στην Καινούργια Πόρτα.

Διαχρονικά ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση. Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης αποτελεί προτεραιότητα.

Είναι εγκληματική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της παντελούς έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τον έλεγχο, την θωράκιση κτηρίων και υποδομών.

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο σταθερός έλεγχος όλων των κτηρίων και των υποδομών για την αντισεισμική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σχολικά κτήρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών χωρίς καμιά έκπτωση στους όρους αντισεισμικής ασφάλειας και προστασίας.

enetika_teixi3
enetika_teixi2
enetika_teixi

Διαφήμιση
Διαφήμιση