HomeΚΡΗΤΗΑποκόλληση τμήματος στα Ενετικά Τείχη – Έπεσαν πέτρες στο δρόμο

Αποκόλληση τμήματος στα Ενετικά Τείχη – Έπεσαν πέτρες στο δρόμο

Απίστευτες εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποκόλληση τμήματος της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης και του μεγάλου τμήματος της πέτρας που αποκολλήθηκε και έπεσε στο οδόστρωμα. Πραγματικά είναι ευχής έργον το ότι δεν προκλήθηκε ατύχημα αφού πρόκειται για έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Η ανάδειξη του θέματος έγινε από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου οι οποίοι με παρέμβασή τους ζητούν από την Πολιτεία να προβεί άμεσα σε αντισεισμική θωράκιση των Τειχών.

Η σχετική ανακοίνωση

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη στην Καινούργια Πόρτα.

Διαχρονικά ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση. Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης αποτελεί προτεραιότητα.

Είναι εγκληματική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της παντελούς έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τον έλεγχο, την θωράκιση κτηρίων και υποδομών.

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο σταθερός έλεγχος όλων των κτηρίων και των υποδομών για την αντισεισμική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σχολικά κτήρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών χωρίς καμιά έκπτωση στους όρους αντισεισμικής ασφάλειας και προστασίας.

enetika_teixi enetika_teixi2 enetika_teixi3

Διαφήμιση
Διαφήμιση