HomeΚΟΣΜΟΣΈξι ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα για ναυτικές ασκήσεις

Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα για ναυτικές ασκήσεις

140 πολεμικά πλοία και 10.000 στρατιώτες θα λάβουν μέρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα για να συμμετάσχουν σε ναυτικές ασκήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Τα πλοία βρίσκονται σε προγραμματισμένη διέλευση από τη Μεσόγειο. Η Ρωσία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει ασκήσεις τον Ιανουάριο με την συμμετοχή όλων των ρωσικών στόλων, από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό στην πιο πρόσφατη επίδειξη ισχύος στην σύγκρουσή της με τη Δύση.

Η Μόσχα είχε ανακοινώσει στις 20 Ιανουαρίου ότι περισσότερα από 140 πολεμικά πλοία και 10.000 στρατιώτες θα λάβουν μέρος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο σε μεγάλης κλίμακας ναυτικές ασκήσεις στον Ατλαντικό, τον Αρκτικό, τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Μεσόγειο.

Βασικός στόχος των ασκήσεων αυτών είναι η ενεργοποίηση «ναυτικών, αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων» και η αντιμετώπιση των «απειλών» που προέρχονται από «τις θάλασσες και τους ωκεανούς», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Παράλληλα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων στην νότια Ρωσία.

Στις στρατιωτικές τακτικές νυκτερινές ασκήσεις θα συμμετέχουν πυραυλικά συστήματα, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, μετέδωσαν τα πρακτορεία επικαλούμενα εκπρόσωπο της στρατιωτικής διοίκησης της νότιας ρωσικής περιφέρειας.

Η Μόσχα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στην νότια περιφέρεια κατά την διάρκεια του 2022.

Η νότια στρατιωτική περιφέρεια συνορεύει με την Ουκρανία και περιλαμβάνει την προσαρτημένη Κριμαία. Ωστόσο, λίστα από τις 10 περιοχές της νότιας Ρωσίας και ζώνες που έχουν αποσχισθεί από την Γεωργία όπου θα διεξαχθούν οι ασκήσεις δεν περιλαμβάνουν περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Εχουν προγραμματισθεί 30 τακτικές ασκήσεις, με την συμμετοχή 400 στρατιωτών και 80 οπλικών συστημάτων στην καθεμία. Θα διεξαχθούν σε 15 πεδία της νότιας ρωσικής στρατιωτικής περιφέρειας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον εκπρόσωπο της περιφερειακής διοίκησης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση