HomeHL-TOPΑπόδραση στα Χανιά: Διαφεύγει της σύλληψης ο επικίνδυνος κακοποιός – Το χρονικό της σύλληψης των τριών

Απόδραση στα Χανιά: Διαφεύγει της σύλληψης ο επικίνδυνος κακοποιός – Το χρονικό της σύλληψης των τριών

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το φιάσκο στα κρατητήρια Χανίων με την απόδραση των 5 βαρυποινιτών, η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε με γρήγορα αντανακλαστικά και οργανωμένο σχέδιο με την σύλληψη των 3 εξ αυτών.

Η σύλληψη τους ήταν στοίχημα για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που με τον τρόπο αυτό θέλησε να «καθαρίσει» την τιμή της και να συλλάβει μέσα σε λίγες ώρες τους 3 βαρυποινίτες στην περιοχή του Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει και είχαν εντοπίσει το κλεμμένο όχημα με το οποίο κινήθηκαν οι δραπέτες.

Και ενώ εκείνοι κινούνταν ανενόχλητοι και με περίσσιο θράσος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης η έφοδος της αστυνομίας τους αιφνιδίασε που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι 3 συλληφθέντες είχαν παρκάρει το κλεμμένο όχημα τους στην περιοχή της Χανιώπορτας και κινούνταν πεζοί στα γύρω στενά.

Στη θέα των επίλεκτων ανδρών της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και των ανδρών της Υ.Α. Ηρακλείου έμειναν ακίνητοι και δεν έφεραν καμία αντίσταση.

Σε έλεγχο που τους έκαναν οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μαχαίρι και μικροποσότητα χασίς και ηρωίνη.

Πρόκειται για τον 43χρονο Αλβανό που ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών της Αττικής,
4
για τον 29χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών
3
και τον 32χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για ληστεία.
5
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι τρεις ισχυρίστηκαν ότι έφυγαν με κλεμμένο όχημα από τα Χανιά ενώ πίσω τους έμειναν οι δυο βαρυποινίτες και δεν ξέρουν που μπορεί να έχουν κρυφτεί.

Ασύλληπτοι οι δύο επικίνδυνοι βαρυποινίτες

Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος Πακιστανός που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίας
1

καθώς και ο 34χρονος Αλβανός που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών
2

Πως έγινε η απόδραση – Το χρονικό

Από αυτό το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα αλλά και να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παραθύρου.

kratitiria

Το πέρασμα ήταν αρκετό για να καταφέρουν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου και εν συνεχεία να πηδήξουν το φράκτη και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ούτε οι αστυνομικοί των κρατητηρίων ούτε όσοι είχαν βάρδια σκοπού στο Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις. Το να πάρουν τη σιδερένια ράβδο και να λυγίσουν τα κάγκελα ήταν κάτι εύκολο όπως αποδείχθηκε γι’ αυτούς λόγω επαγγέλματος.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί των κρατητηρίων

Το αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση