HomeΚΡΗΤΗΤη Δευτέρα αποφασίζουν για τον ΧΥΤΑ

Τη Δευτέρα αποφασίζουν για τον ΧΥΤΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων του ΧΥΤΑ Αμαρίου και η ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα είναι το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί ότι άμεσα θα πρέπει να αποφασιστούν και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες ενέργειες που αφορούν στη χρηματοδότηση του έργου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η διαβεβαίωση για τη χρηματοδότησή του με το ποσό των 40 εκ. ευρώ, ωστόσο πρέπει να οριστεί άμεσα ο φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ, αλλιώς το κονδύλι κινδυνεύει να χαθεί.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία φορέας διαχείρισης πρέπει να είναι ο ΕΣΔΑΚ, ωστόσο μέχρι σήμερα φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ είναι η ΑΜΑΡΙ Α.Ε. και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα και να ξεκινήσει το έργο.

Το έργο προβλέπει την αποκατάσταση του παλαιού κυττάρου, τη δημιουργία νέου κυττάρου εναπόθεσης απορριμμάτων και τη δημιουργία εργοστασίου κομποστοποίησης.

Τη συνάντηση έχει καλέσει η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή και θα είναι παρών ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι του νομού, βουλευτές καθώς και εκπρόσωποι του ΕΣΔΑΚ και της ΑΜΑΡΙ Α.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση