HomeHL-GreeceTραγωδία στα Καλάβρυτα: Παγοσκεπή κατέρρευσε και καταπλάκωσε τους 3 αναρριχητές

Tραγωδία στα Καλάβρυτα: Παγοσκεπή κατέρρευσε και καταπλάκωσε τους 3 αναρριχητές

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κατάρρευση παγοσκεπής φαίνεται να ήταν η αιτία της τραγωδίας στα Καλάβρυτα, εκεί όπου βρήκαν τον θάνατο οι τρεις αναρριχητές.

Η παγοσκεπή, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ1, υποχώρησε και τους καταπλάκωσε.

Οι διασώστες διαπίστωσαν ίχνη χιονοστιβάδας πολύ μεγάλου μεγέθους, στη βάση της ορθοπλαγιάς όπου εντοπίστηκαν τα θύματα. Αυτοί οι όγκοι χιονιού, σύμφωνα με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, φαίνεται πως παρέσυραν και καταπλάκωσαν τους τρεις ορειβάτες.

«Δυστυχώς τη συγκεκριμένη χιονοστιβάδα την προκάλεσαν μόνοι τους. Το σημείο εκεί ήταν επικίνδυνο, είχε και από κάτω γκρεμό γύρω στα 100 μέτρα οπότε δεν είχαν ελπίδες» τόνισε ο οδηγός βουνού, Γιώργος Βουτυρόπουλος.

«Το χιόνι ήταν βαθύ ένα μέτρο, πατώντας «έκοψαν» τη χιονοστιβάδα του πλάκωσε ακαριαία, δεν κατάλαβαν τίποτα» εκτίμησε ο υπεύθυνος του portal xionodromika.gr, Νίκος Χουντρής.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών, οι οποίοι ήταν έμπειροι και μέλη ορειβατικών συλλόγων με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους στην παγοαναρρίχηση.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση