HomeHL-TOPΑπόδραση βαρυποινιτών στα Χανιά: Έτσι απέδρασαν από τα κρατητήρια

Απόδραση βαρυποινιτών στα Χανιά: Έτσι απέδρασαν από τα κρατητήρια

Ποιοι είναι οι 5 βαρυποινίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία έρχονται στο… φως για την απόδραση των πέντε κρατουμένων από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πέντε βαρυποινίτες φαίνεται πως είχαν οργανώσει πολύ καλά το σχέδιο της απόδρασής τους.

Κατά τα ξημερώματα χρησιμοποιώντας τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων έσπασαν τα σίδερα που υπήρχαν στο παράθυρο της τουαλέτας, αποκολλώντας τα από το μπετό, και στη συνέχεια ένας – ένας βγήκε από τα κρατητήρια.

Αφού βγήκαν στον προαύλιο χώρο πήδηξαν τον φράχτη και βγήκαν από το Αστυνομικό Μέγαρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι – Ψάχνουν και για δεύτερο

Ένα όχημα το οποίο είχε δηλωθεί κλεμμένο και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις Σίσσες φαίνεται ότι είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι κρατούμενοι από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο όχημα είχε κριθεί από την πρώτη στιγμή «ύποπτο» από τις αρχές με τους αστυνομικούς να το μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου για συλλογή στοιχεία και αποτυπωμάτων.

Όπως φάνηκε οι κατηγορούμενοι το χρησιμοποίησαν και αφού έφτασαν στις Σίσσες το εγκατέλειψαν ενώ στη συνέχεια φαίνεται ότι έκλεψαν άλλο όχημα.

Οι αρχές ερευνούν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να χαρτογραφήσουν την πορεία που ακολούθησαν οι βαρυποινίτες.

Παράλληλα, «χτενίζουν» όλο το νησί έχοντας στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία της Κρήτης πραγματοποιώντας ελέγχους ενώ στο… μικροσκόπιο έχουν μπει και οπτικοακουστικό υλικό από αρκετές κάμερες ασφαλείας προκειμένου να μάθουν ακριβώς τις κινήσεις των κρατουμένων.

Ποιοι είναι οι 5 βαρυποινίτες

Σεσημασμένοι κακοποιοί που έχουν εμπλακεί σε ανθρωποκτονίες, σε ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών είναι οι πέντε βαρυποινίτες που σήμερα τα ξημερώματα απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πέντε κρατούμενοι είναι:

34χρονος Πακιστανός: Έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια, για τρεις ανθρωποκτονίες.

43χρονος Αλβανός: Ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

29χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

34χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

32χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι έφθασαν στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου προκειμένου τη Δευτέρα το πρωί να οδηγηθούν στις φυλακές Χανίων.

Σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και ΕΔΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για την απόδραση των πέντε κρατουμένων που σημειώθηκε τα ξημερώματα τις Δευτέρας, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διενέργεια ΕΔΕ για τον καταλογισμό ευθυνών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση