HomeΕΛΛΑΔΑΑγρότες: Κινητοποιήσεις και μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Αγρότες: Κινητοποιήσεις και μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις μηχανές τους ζεσταίνουν οι αγρότες για δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει αγρότες, να πραγματοποιούν μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας, διαμηνύοντας ότι τις επόμενες ημέρες οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας απέκλεισαν χθες συμβολικά την εθνική οδό, απορρίπτοντας τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, για κάλυψη του 80% της αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος για τους μήνες από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο και τις μειώσεις ΦΠΑ σε ζωοτροφές και λιπάσματα.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει λόγο για υποκινούμενες κινητοποιήσεις και δηλώνει ανοιχτό σε διάλογο.

Είμαστε σε ένα μόνιμο και ανοιχτό διάλογο με τους αγρότες και παραγωγούς. Έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση προχθές, όπου καλύπτεται το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο μέχρι 31/12, ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος.

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας βγήκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Χαλικίου λίγο έξω από το Αγρίνιο, όπως λένε, είναι η πρώτη από μία σειρά κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Σε Θεσσαλία, Αργολίδα και Αιτωλοακαρνανία, κτηνοτρόφοι και αγρότες προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ολοένα επιδεινούμενη εξαθλίωση του κλάδου τους.

Οι αγρότες στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας – σημείο αναφοράς των κινητοποιήσεων – προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου της Νίκαιας απευθύνει κάλεσμα για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, που βγήκαν, για άλλη μία φορά στους δρόμους, διεκδικώντας αγωνιστικά την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωση τους.

Ζητούν, επίσης, να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το σημείο για να υλοποιήσουν την απόφασή τους για κινητοποίηση επί της Εθνικής Οδού. Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των αγροτών ζητούν συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Στην Π.Ε Λάρισας, μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στην είσοδο του Τυρνάβου, στο Γερακάρι Αγιάς και στα Δελέρια.

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Βασίλη Δελησταμάτη. Στη συνάντηση κατατέθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Α.Μ.Θ. όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του τρόπου διεκδίκησης με δυναμική κινητοποίηση Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, την Πέμπτη 10/02/2022 στις 12:00 στο κτήριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση