HomeHL-TOPΑλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν στα βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το απόγευμα σε δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, Ιόνιο και Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Τις ίδιες ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των υπολοίπων βορείων και βορειοδυτικών ηπειρωτικών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Στερεά από 3 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 7 έως 15 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το μεσημέρι 5 έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ, όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ.

Ο καιρός στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση