HomeΕΛΛΑΔΑΣυνεργασία ΓΕΚ Τέρνα με Infinitum στην προστασία εταιρικών δεδομένων

Συνεργασία ΓΕΚ Τέρνα με Infinitum στην προστασία εταιρικών δεδομένων

Ποια λύση επιλέχθηκε για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση με διασφάλιση πρόσβασης και ταυτοποίησης για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιδιώκοντας τη συνεχή ανάπτυξη, την αξιοποίηση της καινοτομίας και την προσφορά λύσεων κορυφαίου επιπέδου στους πελάτες και το προσωπικό της μέσα σ’ έναν όλο και πιο περίπλοκο ψηφιακό κόσμο, ο Όμιλος ΓΕΚ TEΡNA, θέλησε να θωρακίσει περαιτέρω τις ανάγκες της για την προστασία των εταιρικών της δεδομένων.

Επιπλέον, σημειώνει η Infinitum σε σχετική ανακοίνωση, «η αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΓΕΚ TEΡNA που εργάζεται απομακρυσμένα, έχει μεγιστοποιήσει τις απαιτήσεις ασφάλειας, ταυτοποίησης και απόκρισης για τα στελέχη της.

Για την υποστήριξη αυτών των όλο και πιο απαιτητικών αναγκών, ήταν απαραίτητη η υλοποίηση ενός προηγμένου και αποτελεσματικού έργου τεχνολογίας, το οποίο θα έθετε νέα θεμέλια στην προστασία των δεδομένων και τη διευκόλυνση της απομακρυσμένης διαχείρισης των ανθρώπων του Ομίλου, μέσα σ’ ένα ανανεωμένο ψηφιακό περιβάλλον.

 Δυναμική επέκταση της Ασφάλειας και της Απομακρυσμένης Διαχείρισης με τη λύση Microsoft 365 EMS

Απευθυνόμενη στην INFINITUM, η ΓΕΚ TEΡNA γνώριζε το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης που διαθέτει στην υλοποίηση καινοτόμων έργων τεχνολογίας, έχοντας υλοποιήσει πλήθος έργων τεχνολογιών Microsoft, τα οποία συνέβαλαν αποτελεσματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των πελατών της.

Η INFINITUM, επέλεξε την πιο καινοτόμο και ολοκληρωμένη λύση προστασίας δεδομένων και απομακρυσμένης διαχείρισης, αναγνωρισμένη από την Gartner και την Forrester ως ηγετική λύση ασφάλειας σε 5 και 8 κατηγορίες αντίστοιχα. Ως αποτέλεσμα, ο πελάτης της, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διασφαλίζει  μια σειρά από κρίσιμες βελτιώσεις στο ΙΤ περιβάλλον της, όπως:

  • Εξοικονόμηση κόστους – με ευέλικτη διαχείριση των επιχειρηματικών ομάδων, μετάβαση όλων των δεδομένων στο cloud και μείωση των κινδύνων για πολλαπλά δαπανηρές παραβιάσεις ασφαλείας.
  • Αποτελεσματική προστασία δεδομένων – με απομακρυσμένες λειτουργίες ασφαλείας, έγκαιρες ειδοποιήσεις, κρυπτογράφηση email και ενεργή ανάλυση απειλών για κάθε εταιρική συσκευή και κάθε λειτουργικό σύστημα (Android, IOS ή Windows).
  • Βελτιστοποιημένη διαχείριση εφαρμογών – με απομακρυσμένη εγκατάσταση και προ-παραμετροποίησή τους στις συσκευές.
  • Απλοποιημένο περιβάλλον πιστοποίησης – με ένα εύχρηστο σύστημα ενιαίας πρόσβασης (single sign-on), που διευκολύνει τη διαχείριση των ταυτοτήτων και ενισχύει την παραγωγικότητα του προσωπικού.
  • Ευέλικτη εργασία από οπουδήποτε, οποτεδήποτε – με εύκολη πρόσβαση του προσωπικού σε δεδομένα και εφαρμογές από το σπίτι, ή οποιοδήποτε σημείο εργάζονται.

Για τη συνολική  κάλυψη των απαιτήσεων της ΓΕΚ TEΡNA χρησιμοποιήθηκαν εξοπλισμός και λογισμικό από σχεδόν όλη τη γκάμα των προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας της Microsoft, σε συνεργασία με την INFINITUM.

Ο Διευθυντής Πληροφορικής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κος Διονύσιος Βλαχογιάννης, ανέφερε: «Για την  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι δεδομένο ότι οι επιχειρησιακές ανάγκες του Ομίλου απαιτούν από ένα τμήμα του προσωπικού της να εργάζεται απομακρυσμένα, συχνά σε δύσκολες συνθήκες που απαιτούν αναλυτικό σχεδιασμό, προηγμένη ασφάλεια και προστασία δεδομένων, αλλά και βελτιστοποιημένη διαχείριση ενός πλήθους εφαρμογών. Η INFINITUM είναι πολύτιμος συνεργάτης μας εδώ και χρόνια αναλαμβάνοντας να μας υποστηρίζει ευρέως με τις λύσεις των κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας. Με την ανάπτυξη της λύσης Microsoft EMS (Enterprise Mobility & Security) επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο καινοτόμο μετάβαση σε ένα περιβάλλον ασφαλούς τηλεργασίας με τις τελευταίες τεχνολογίες».

Ο Γενικός Διευθυντής της INFINITUM SA, κος Ιωάννης Αγγελόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Οι τεχνολογίες αιχμής που αξιοποιήσαμε έχουν ήδη δημιουργήσει ένα σύγχρονο και ακόμη ασφαλέστερο περιβάλλον ΙΤ για την ΓΕΚ TEΡNA, με  πολλαπλά οφέλη για τους μετόχους, τη διοίκηση, το προσωπικό και τους πελάτες της. Η ολοκλήρωση του έργου έγινε σε απόλυτη συμφωνία με τον σχεδιασμό μας και έγκαιρα μέσα  στον χρόνο που είχαμε από κοινού προκαθορίσει.

Η εξαίρετη μεταξύ μας συνεργασία έρχεται να προστεθεί σ’ ένα ιστορικό επιτυχιών, στο πλαίσιο του οποίου η INFINITUM έχει συμβάλει με συνέπεια και διαχρονικά στη λειτουργία των ΙΤ συστημάτων και στον απρόσκοπτο ψηφιακό μετασχηματισμό που υλοποιεί από το 2019 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να το πράττει.

Η ικανοποίησή μας είναι δεδομένη, γιατί η ολοκλήρωση πολυσύνθετων, απαιτητικών έργων με τη συνεργασία των κορυφαίων της αγοράς, επιβεβαιώνει τόσο τη διαρκή εξέλιξή μας ως εταιρείας τεχνολογίας, αλλά και τη συνέπεια στο όραμα και τους στόχους μας για τη δημιουργία ενός απροβλημάτιστου περιβάλλοντος με προηγμένη, data-driven τεχνολογία για κάθε επιχείρηση, ώστε οι άνθρωποί της να μπορούν να επικεντρώνονται σε ό,τι έχει πραγματική σημασία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση