HomeΚΡΗΤΗΑπό σήμερα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Από σήμερα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από σήμερα Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014  ξεκινά η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Με εγκύκλιό της, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, δίνει οδηγίες προς τις εφορίες για τον τρόπο που θα διαχειρίζονται λάθη και παραλείψεις των φορολογούμενων κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. (δείτε εδώ)

Για το φόρο αυτό ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου αναφέρει: “Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων αποτελείται ουσιαστικά από δύο φόρους, ο ένας είναι ο βασικός φόρος ο οποίος είναι ανά ακίνητο και υπάρχει και συμπληρωματικός φόρος για όσους έχουν αντικειμενική περουσία αξίας πάνω από 300.000 ευρώ. Η ουσία είναι ότι το κράτος προσδοκά να εισπράξει περισσότερα χρήματα απ’ ότι με το χαράτσι. Η ΠΟΜΙΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται εντονότατα γιατί πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το φόρο και όσοι δεν τον πληρώσουν εκτός του ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων δεν μπορούν να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους αν δεν είναι πληρωμένος αυτός ο φόρος και δεν έχουν και το δικαίωμα να καταφύγουν στη δικαιοσύνη αν κάποιος τους καταπατά το ακίνητό τους ή αν είναι ένας ενοικιαστής δεν τους πληρώνει τα ενοίκια”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση