HomeHL-9Κορωνοϊός: 86 νεκροί από covid στην Κρήτη σ’ έναν μήνα

Κορωνοϊός: 86 νεκροί από covid στην Κρήτη σ’ έναν μήνα

Στα Χανιά η συντριπτική πλειοψηφία – 37 νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κοροναϊός είναι η πρώτη αιτία θανάτου τον πρώτο μήνα του 2022 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από Covid-19 μέχρι χθες το απόγευμα είχαν χάσει τη ζωή τους 86 άνθρωποι.

Οι περισσότεροι θάνατοι, και συγκεκριμένα 37, καταγράφονται στο νοσοκομείο Χανίων.

Ακολουθούν το Βενιζέλειο με 26 νεκρούς, το ΠΑΓΝΗ με 11 θανάτους, το νοσοκομείο Ρεθύμνου με 6 θανάτους και από 3 θανάτους τα νοσοκομεία ΑγίουΝικολάου και Ιεράπετρας.

Διασωληνωμένοι και ανεμβολίαστοι ιερέας και μοναχή

Τα χθεσινά στοιχεία δείχνουν ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 210 άνθρωποι με covid εκ των οποίων οι 34 σε ΜΕΘ και οι 26 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται μια 55χρονη μοναχή, όπως πρώτο αποκάλυψε το cretapost, κι ένας ιερέας 57 ετών, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι.

Γιατί αυξάνονται οι θάνατοι

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους αυξάνονται οι θάνατοι από κοροναϊό.

«Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με τον γερασμένο πληθυσμό και τα πολλά συνοδά νοσήματα είναι το κύριο για την αύξηση των θανάτων. Ο ορισμός του θανάτου που εφαρμόζει η χώρα μας για θάνατο από κορονοϊό, ο οποίος είναι ο αυστηρός ορισμός του ΠΟΥ, δηλαδή εάν κάποιος έχει κορονοϊό και έχει και ένα συνοδό νόσημα, εάν δεν το είχε προφανώς και δεν θα πέθαινε. Εφόσον πεθαίνει με αυτό έχει συμβάλει πολύ σημαντικά και το συνοδό νόσημα, και εκεί υπάρχει διαφοροποίηση στους ορισμούς. Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι πάμε αργά στο νοσοκομείο. Ωστόσο η μεγάλη αιτία είναι η αποτυχία του εμβολιασμού των άνω των 60 ετών. Έχουμε μέχρι στιγμής 300.000 αμετανότητους ανεμβολίαστους και έρχονται να προστεθούν άλλοι 250.000 που καθυστέρησαν να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο κ. Τζανάκης στο Mega.

 

 Εφημερίδα Πατρίς

Διαφήμιση
Διαφήμιση