HomeHL-9Ράλι… ανόδου στα καύσιμα: «Δεν βλέπουμε ταβάνι στις αυξήσεις», λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων

Ράλι… ανόδου στα καύσιμα: «Δεν βλέπουμε ταβάνι στις αυξήσεις», λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων

Η εικόνα στο πετρέλαιο θέρμανσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται το… ράλι ανόδου στα καύσιμα με τις τιμές στα καύσιμα να έχουν πάρει «φωτιά».

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί πάνω από 40% η τιμή καυσίμου εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αυτή τη στιγμή η τιμή του αργού πετρελαίου είναι στα 90 δολάρια το βαρέλι ενώ κάθε μέρα βλέπουμε επιπλέον αυξήσεις εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης αλλά και των παιχνιδιών που στήνονται στην πλάτη της ενέργειας. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ακόμα το ταβάνι στις αυξήσεις κι αυτό είναι που μας προβληματίζει και μας ανησυχεί», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης.

Αν κάνει κάποιος μία βόλτα στα πρατήρια του Ηρακλείου θα δει ότι η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει και τα 1,86 ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν οι πρατηριούχοι δεν απορροφούσαν ένα μέρος των αυξήσεων.

«Εμείς, ως πρατηριούχοι, δεν ορίζουμε τις τιμές ή τις αυξήσεις. Ωστόσο, αυτό που κάνουμε είναι να απορροφούμε κάποιο μέρος των αυξήσεων. Όσο περισσότερο μπορούμε. Γιατί εμείς πληρωνόμαστε με τα λίτρα και όχι με την τιμή των καυσίμων. Επομένως, όσα περισσότερα λίτρα δοθούν τόσα θα πληρωθούμε. Γι’ αυτό άλλωστε και εμείς δεν θέλουμε αυξήσεις. Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα πρατήρια στο νομό αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης», τόνισε σχετικά ο κ. Σαμόλης ενώ επεσήμανε πως παλαιότερα αν έβαζες 20 ευρώ βενζίνη είχες 16 λίτρα βενζίνης ενώ τώρα με 20 ευρώ έχεις 11 λίτρα.

prathria-benzinh3

Στα… ύψη και το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα… ύψη όμως βρίσκεται και η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς έχει πάρει επιπλέον αύξηση απ’ όταν ξεκίνησε η διάθεσή του.

Τον Οκτώβριο το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκίνησε με 1,23 ευρώ το λίτρο ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τα 1,27 ευρώ το λίτρο!

«Ανοδική παραμένει και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τον κόσμο να δυσκολεύεται στο να το προμηθευτεί. Λίγο πριν την κακοκαιρία είχαμε κίνηση ωστόσο τώρα δεν κινείται κάτι», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση