HomePost ItΣτην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Χοσέ Μαρτί και το ελληνικό στοιχείο» ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Χοσέ Μαρτί και το ελληνικό στοιχείο» ο Νίκος Ηγουμενίδης

ΠΟυ πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παρουσίαση του βιβλίου στο Ηράκλειο του συμβούλου και Προξένου της Πρεσβείας της Κούβας, κ. José Oriol Marrero Martίnez, με τίτλο «Ο ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ”» έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας Νίκος Ηγουμενίδης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε κεντρική αίθουσα της πόλης με την συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ, ενώ το παρών έδωσε και ο ίδιος ο συγγραφέας, José Oriol Marrero Martίnez.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Νίκος Ηγουμενίδης συνομίλησε με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο του Γενικού Πρόξενου της Κούβας στην Ελλάδα που, όπως σημείωσε, «με νηφαλιότητα και αναλυτική τεκμηρίωση συνδέει σε βάθος την χώρα μας, την ελληνικότητα και το ελληνικό στοιχείο με το έργο του μεγάλου Κουβανού πολιτικού, διανοούμενου και ποιητή Χοσέ Μαρτί ο οποίος και σήμερα εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει με τις ιδέες του, με την αγωνιστική του στάση, με το επαναστατικό του ήθος».

Ως μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι «η Κούβα παραμένει μια ηρωική χώρα που τα έβαλε ενάντια σε ισχυρούς αντιπάλους με στόχο να εδραιωθούν τα πανανθρώπινα ιδανικά, μια χώρα με αγώνες στους οποίους αναδείχτηκαν παγκόσμιες φυσιογνωμίες, όπως ο Τσε Γκεβάρα και ο Χοσέ Μαρτί».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε επίσης και στην επίδραση του Χοσέ Μαρτί στο φοιτητικό κίνημα, τονίζοντας ότι «ο Χοσέ Μαρτί επέδρασε ουσιαστικά πάνω στους λαούς που αγωνίζονταν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους. Μια σειρά από λιτές του φράσεις – όπως η περίφημη ότι «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις» – δείχνουν τον δρόμο και σήμερα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση