HomeHL-GreeceΑπολογία Καλογρίτσα για τηλεοπτικές άδειες: Τι είπε για σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κανάλι

Απολογία Καλογρίτσα για τηλεοπτικές άδειες: Τι είπε για σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κανάλι

Και να το ελέγχει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Εμμένω στα όσα έχω πει για τον διαγωνισμό», δήλωσε στην απολογία του ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Άνοιξε η αυλαία των απολογιών στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Πρώτος κλήθηκε σε απολογία από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος ήταν εκείνος που κατήγγειλε τις κινήσεις που γίνονταν στο παρασκήνιο ώστε να αποκτήσει κανάλι, το οποίο θα ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε βάρος του επονομαζόμενου «κόκκινου εργολάβου» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος του Νίκου Παππά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας παρέμεινε επί τέσσερις ώρες στο γραφείο της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη στον Άρειο Πάγο.

Μαζί με το δικηγόρο του Ανδρέα Λοβέρδο παρέδωσαν ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις της ανώτατης δικαστικής λειτουργού.

«Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα.

Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του.

Ο επιχειρηματίας αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο χωρίς να κάνει δηλώσεις και θα επανέλθει αύριο το πρωί για να ολοκληρώσει την απολογία του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η διερεύνηση του ρόλου του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό την τηλεοπτικών αδειών του 2016 είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας στις αρχές Ιουλίου 2020 στο πλαίσιο της αντιδικίας του με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC. Είχε κάνει λόγο για εικονική συναλλαγή, από την οποία είχε καταφέρει να λάβει τα 3 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν ως εγγυητική επιστολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Στη μηνυτήρια αναφορά ο Χρήστος Καλογρίτσας απέδιδε στον Νίκο Παππά το ρόλο του «οργανωτή» στο σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του επιχειρηματία να αποκτήσει και να ελέγχει τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε βάρος του Νίκου Παππά η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πρώην Υπουργός έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Όταν κλείσει ο κύκλος των απολογιών το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για το εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση