HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση για την απογραφή στο Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση για την απογραφή στο Δήμο Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής (ΕΛΣΤΑΤ) Υβόννη Αλαφούζου είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η κα Αλαφούζου ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διαδικασίας απογραφής στο Ηράκλειο, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής της. Σύμφωνα με την ίδια απομένουν ακόμα δημότες που δεν έχουν προχωρήσει στην απογραφή των στοιχείων τους είτε γιατί το αμέλησαν, είτε επειδή δεν είχαν μέχρι σήμερα την δυνατότητα να το κάνουν. Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία για την απογραφή έχει λήξει η κα Αλαφούζου σημείωσε ότι για μικρό χρονικό διάστημα θα μπορεί να γίνεται.

Ενόψει του πέρατος της απογραφής το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα, να σπεύσουν καθώς η διαδικασία ολοκληρώνεται και είναι πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί σωστά ο πραγματικός αριθμός του πληθυσμού, ώστε η πόλη να βρεθεί σε καλύτερη αφετηρία μιας και η απογραφή συμβάλει να καθοριστούν δείκτες και να ληφθούν αποφάσεις σε κάθε επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε ο Δήμαρχος ,δυναμώνουμε το Ηράκλειο και αυξάνουμε τις προοπτικές του για το μέλλον.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και η Γ.Γ. του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Οι πολίτες που δεν πρόλαβαν την προθεσμία της αυτοαπογραφής μπορούν να το κάνουν με τους εξής τρόπους:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα
ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr
Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

– Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

– Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2810326579 ,2810326516, 2810326577.
Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα 2810326579, 2810326516, 2810326577 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

Διαφήμιση
Διαφήμιση