HomeΚΡΗΤΗΜ. Κριτσωτάκης: Ο νέος ΚΑΠ ζημιώνει τους παραγωγούς της Κρήτης

Μ. Κριτσωτάκης: Ο νέος ΚΑΠ ζημιώνει τους παραγωγούς της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, μετά τη συνάντηση με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης Μιχάλης Κριτσωτάκης συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνάντηση της Περιφέρειας Κρήτης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Καρασμάνη και  τον υφυπουργό κ. Κουκουλοπουλο σήμερα Παρασκευή 01/08/2014, για το θέμα της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής  2015 – 2020.

Μετά τη συνάντηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εξαγγελίες για τη «μεγάλη ανασυγκρότηση» της χώρας μέσω της νέας ΚΑΠ αποτελούν εμπαιγμό όταν αυτή τη στιγμή στη χώρα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Είναι όντως απαράδεκτο το γεγονός πως δεν πραγματοποιήθηκε καμία διαβούλευση, όπως αναφέρεται και στη σχετική επιστολή της Περιφέρειας, και το ΥΠΑΑΤ σχεδιάζει χωρίς να κάνει πραγματική εκτίμηση των αναγκών και χωρίς δημοκρατικό προγραμματισμό. Ο τρόπος που φαίνεται πως θα εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ προβλέποντας τρεις ζώνες και έτσι τρία διαφορετικά επίπεδα ενισχύσεων θα ζημιώσει τους παραγωγούς της Κρήτης, παραγωγούς πολυετών καλλιεργειών όπως ελαιόλαδου και σταφίδας.

Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη το αίτημα για τη συμμετοχή των αιρετών Περιφερειών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και τα αιτήματα που αφορούν στα ποσοστά των ενισχύσεων για την περιφέρεια Κρήτης και την ενίσχυση και όχι συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής

Ωστόσο η ηγεσία του Υπουργείου επέμεινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν αλλάζει το σχεδιασμό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση