HomeHL-TOPΈκτακτο δελτίο καιρού – Νέα κακοκαιρία επηρεάζει την Κρήτη

Έκτακτο δελτίο καιρού – Νέα κακοκαιρία επηρεάζει την Κρήτη

Βροχές και καταιγίδες – Προσοχή στο οδικό δίκτυο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία έκανε ένα μικρό «διάλειμμα» Πέμπτη και Παρασκευή και επανέρχεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης προβλέπεται να είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους πυκνές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφώρ.

Ο καιρός στην Κρήτη

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει την δυτική χώρα από το μεσημερι της Παρασκευής και την Κρήτη αρχικά από το Σάββατο πρώτα από τα δυτικά και τα νότια με σταδιακή επέκταση προς τα ανατολικά σε όλο το νησί.

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα θα έχουμε βροχές σε όλους τους νομούς της Κρήτης ήδη από το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά», αναφέρει στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Παράλληλα εφιστά την προσοχή όσων κινηθούν προς ορεινούς και ημιορεινούς προορισμούς λέγοντας ότι «απαιτείται αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση» διότι «το βαρομετρικό χαμηλό όπως θα κινείται από δυτικά προς τα ανατολικά θα δώσει κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα».

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νότιες διευθύνσεις, συνεπώς δεν θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση