HomeΚΡΗΤΗΚαταγγελία για την απόλυση συνδικαλιστή διανομέα στο Ηράκλειο

Καταγγελία για την απόλυση συνδικαλιστή διανομέα στο Ηράκλειο

Κάλεσε τους συναδέλφους σε παύση διανομών στην κακοκαιρία, όπως καταγγέλλεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Επισιτισμού – Τουρισμού καταγγέλει την εργοδοσία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διανομών Wolt που προχωράει στην απόλυση του αντιπροέδρου του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, γιατί κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν διανομές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δείτε την ανακοίνωση:

Είναι προκλητικοί, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας, που καταστρατηγεί ακόμα και τις «κατόπιν εορτής» αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας για κήρυξη αργίας στις υπηρεσίες διανομής. Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση και το Υπουργείο. Για δυο μέρες άφησαν εκτεθειμένους τους διανομείς σε εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, μέχρι να πάρουν την απόφαση για «αργία», που όμως για άλλη μια φορά έμεινε στα χαρτιά, τόσο από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής, όσο και από πολλές επιχειρήσεις εστίασης. Έχουν ευθύνη, γιατί και με το νόμο «Χατζηδάκη» ανοίγουν το δρόμο στην εργοδοσία για να εντείνει την επίθεσή της στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, σε όποιον σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί. Η εργοδοσία επιβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εξασφαλίσει τα κέρδη της, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο διανομέα, αντιπρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού και απαιτούμε από την εταιρία Wolt να ανακαλέσει άμεσα την εκδικητική απόλυση.

Καλούμε τους συναδέλφους διανομείς να συνεχίσουν να διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας και ασφάλειας, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, να απαγορεύεται στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, να μη χαθούν τα ημερομίσθια και να μην αντικατασταθούν με ημέρες τακτικής αδείας.

Οι πρόσφατοι αγώνες των συναδέλφων στην e-food αποδεικνύουν ότι έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε, η εργοδοσία και η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητοι! Τώρα οι εργαζόμενοι να οργανωθούν μαζικά στα σωματεία τους, για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε ακόμα πιο απαιτητικά τον αγώνα μας για καλύτερους όρους δουλειάς, για καλύτερη ζωή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση