HomeΚΡΗΤΗΆγιος Νικόλαος: Αλλαγές στους κανονισμούς των περιπτέρων

Άγιος Νικόλαος: Αλλαγές στους κανονισμούς των περιπτέρων

Θα πρέπει να προσαρμοστούν μέχρι τις 15 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022, καλούνται οι περιπτεριούχοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, να προσαρμόσουν τους χώρους τους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της πόλης.

Σε έγγραφο που απέστειλε (27/1) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Λεμπίδης, ζητείται από τους περιπτεριούχους να υποβάλλουν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία το σχέδιο διαχείρισης του περιπτέρου τους ( με σκαρίφημα ή τοπογραφικό), προκειμένου να εγκριθεί και να γίνει η ανάλογη διαγράμμιση του χώρου τους.

Σύμφωνα με την κοινοποίηση ο χώρος θα περιορίζεται στα τετραγωνικά που αναλογούν σε κάθε περίπτερο βάση του υφιστάμενου κανονισμού, χωρίς σταθερές κατασκευές και ανεμοθώρακες.

Σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις του άρθρου 5 που προβλέπονται στην σχετική απόφαση.

Εξ άλλου όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινοχρήστων Χώρων κ. Μανόλης Λεμπίδης : “ Με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω πανδημίας, οι περιπτεριούχοι καλούνται να συμμορφωθούν στον κανονισμό λειτουργίας προκειμένου να μπει τάξη στον δημόσιο χώρο. Επιθυμούμε οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, δίχως να δημιουργούν ζητήματα αισθητικής και παρεμπόδισης της ασφαλούς κίνησης πολιτών και επισκεπτών με την επέκταση της εμπορικής τους δραστηριότητας”.

Να σημειώσουμε ότι το έγγραφο που απεστάλη σε όλους τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου κλάδου, καταδεικνύει την υποχρέωση τους να διεκπεραιώσουν μέχρι 15 Μαρτίου τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου που τους αναλογεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση