HomeΕΛΛΑΔΑΒόλος: Στο εδώλιο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο

Βόλος: Στο εδώλιο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αστυνομία Βόλου συνέλαβε χθες, Πέμπτη, δύο γονείς, διότι δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως προέκυψε από εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι γονείς κλήθηκαν από την εισαγγελία να δώσουν εξηγήσεις. Οι γονείς των παιδιών ισχυρίστηκαν ότι φοβόντουσαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω του κορωνοϊού, παρότι η φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική και εξαιρούνται μόνο τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Σημειώνεται ότι αυτό ειναι η τρίτη σύλληψη γονέα που δεν έστελνε το παιδί του σχολείο λόγω του κορωνοϊού.

Στο εδώλιο οι δύο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, στο Βόλο

Συγκεκριμένα, η μητέρα του 4χρονου κατέθεσε, ότι το παιδί της αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και για αυτό δεν το στέλνει όσο συχνά πρέπει στο σχολείο. Παράλληλα, η μητέρα τόνισε ότι επικοινωνεί συχνά με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού της και κατέθεσε φάκελο με αποδεικτικά έγγραφα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 4χρονος γιος της. Τα στοιχεία ερευνήθηκαν από την Εισαγγελία και τελικά η μητέρα του 4χρονου αγοριού κρίθηκε αθώα.

Παράλληλα, μία άλλη μητέρα δεν έστελνε το παιδί της σχολείο λόγω κορωνοϊού με αποτέλεσμα να μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών. Αναλυτικότερα, η μητέρα αυτή που θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωτο, καθώς είχε να στείλει το παιδί της στο δημοτικό από πέρσι.

Πάνω από 15 περιπτώσεις παιδιών εξετάζει η Εισαγγελία Βόλου

Τέλος, άλλες 15 περιπτώσεις, εξετάζει η Εισαγγελία Βόλου, με μαθητές που απουσιάζουν από το σχολείο, σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσε η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση