HomeΚΡΗΤΗΕΚΗ: Καταγγελία για λήξη συνεργασίας διανομέα με γνωστή εταιρία

ΕΚΗ: Καταγγελία για λήξη συνεργασίας διανομέα με γνωστή εταιρία

Τι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία καταγγελία προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε βάρος γνωστής εταιρίας διανομών καθώς έληξε τη συνεργασία με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού επειδή έκανε κάλεσμα να μην δουλέψουν οι διανομείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καθώς και το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου καταδικάζει την ανάλγητη συμπεριφορά της Εταιρίας διανομών … η οποία αντισυνταγματικά ,αντιδημοκρατικά, παράνομα και καταχρηστικά προχωρά στην λήξη συνεργασίας με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου συν.  Χανιωτάκη Mάνο μετά το δημόσιο κάλεσμα που έκανε στους συναδέλφους του να μην κάνουν διανομές εν μέσω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.

Η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο παρανομεί αφού υπήρξαν σχετικές οδηγίες (ΦΕΚ) του Υπουργείου Εσωτερικών για καθεστώς αργίας στο χώρο των διανομέων αλλά καταστρατηγεί κάθε εργατικό αλλά και συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων της με αυτή την πράξη .

Το Ε.Κ.Η ,το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον  Επισιτισμό Τουρισμού, η ΓΣΕΕ καθώς και το Δημοκρατικό  Ηράκλειο καλεί τη συγκεκριμένη εταιρία να άρει την συγκεκραμένη απόφαση   της αλλιώς σε άλλη περίπτωση θα βρει απέναντι της σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα ενώ θα υπάρξει και οργανωμένο μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης εταιρίας.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα Πέμπτη 27/01/2022 υπάρχει απαγόρευση για τους διανομείς γεγονός που φρόντισε το Ε.Κ.Η να ενημερώσει την Τροχαία Ηρακλείου για τυχόν παραβάτες .

Καλούμε όλους τους εργοδότες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών ,ενώ το Ε.Κ.Η θα προχωρήσει με το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας .

Διαφήμιση
Διαφήμιση