HomeHL-EconomyΕπίδομα παιδιού: Εμβόλιμη πληρωμή τέλος Ιανουαρίου, πότε ξεκινούν οι νέες αιτήσεις

Επίδομα παιδιού: Εμβόλιμη πληρωμή τέλος Ιανουαρίου, πότε ξεκινούν οι νέες αιτήσεις

Η πλατφόρμα για το 2022 θα ανοίξει μέσα στον Φλεβάρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώτη πληρωμή για το 2022 του επιδόματος παιδιού – Α21, θα είναι την τελευταία ημέρα του μηνός Μαρτίου του 2022 και συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Μαρτίου, με τα χρήματα να φαίνονται στα ΑΤΜ από το απόγευμα της 30ης Μαρτίου.

Για όσους υποβάλλουν νέα αίτηση, η πρώτη δόση του 2022 θα καταβληθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Ωστόσο, τέλος Γενάρη αναμένεται «εμβόλιμη» πληρωμή για όσους είχαν εκκρεμότητες από το 2021 (π.χ. αποστολή – έγκριση δικαιολογητικών) και για όσους έκαναν πρόσφατη αίτηση που αφορούσε στο έτος 2021.

Η πλατφόρμα για το 2022 θα ανοίξει μέσα στον Φεβρουάριο και θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις ως τον Ιανουάριο του 2023.

Το διάστημα αυτό πρέπει να γίνουν νέες αιτήσεις από τους δικαιούχους.

Το «πράσινο φως» θα δώσει ο ΟΠΕΚΑ με ανακοίνωσή του που θα αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία και πληροφορίες για τη διαδικασία.

Αναφορικά με τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού έτους 2021, ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής έληξε στις 15 Ιανουαρίου του 2022. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση η οποία έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Για το 2022, με δεδομένο ότι το επίδομα παιδιού καταβάλλεται ανά δίμηνο, το πλάνο πληρωμών έχει ως εξής:

-Η πρώτη δόση τέλος Μαρτίου

-Η δεύτερη δόση τέλος Μαΐου

-Η τρίτη δόση τέλος Ιουλίου

-Η τέταρτη δόση τέλος Σεπτεμβρίου

-Η πέμπτη δόση τέλος Νοεμβρίου

-Έκτη δόση, πριν τις γιορτές

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2022 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση