HomeHL-9Ναυάγιο στην Κρήτη: Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο μηχανικός

Ναυάγιο στην Κρήτη: Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο μηχανικός

Μέτρα για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησαν οι λιμενικές αρχές Χανίων για το ναυάγιο του πλοίου «Manassa Rose M» που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το λιμενικό σώμα, οι αρχές συνέλαβαν τον καπετάνιο του πλοίου αλλά και τον μηχανικό α’ ενώ λήφθηκαν και τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, το φορτηγό πλοίο – με σημαία Κομόρες – κόπηκε στα… δύο εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπνεε στην περιοχή με τον καπετάνιο να διατάζει για εγκατάλειψη του πλοίου.

Αμέσως στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση με το 10μελές πλήρωμα να επιβιβάζονται σε σωσίβια σχεδία και με τη συνδρομή ομάδας διάσωσης να οδηγούνται με ασφάλεια στην ξηρά.

Αυτοψία στο πλοίο

Στο πλοίο χθες το απόγευμα άνδρες του λιμενικού σώματος προσέγγισαν το πλοίο με φουσκωτό σκάφος για να πραγματοποιήσουν αυτοψία.

Εκεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, διαπίστωσαν «την ύπαρξη λεπτού φιλμ αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών, ιριδίζουσας μορφής, έκτασης εμβαδού επιφάνειας πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500τ.μ.) περίπου, περιμετρικά του πλοίου».

Οι αρχές τοποθέτησαν απορροφητικό φράγμα – μήκους 150 μ. – για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης ενώ αναμένεται να ποντιστεί πλωτό φράγμα, περιμετρικά του πλοίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση